Krizin Pençesindeki Etiyopya 10 Milyar Dolara Başkanlık Sarayı Yaptırıyor!

Etiyopya çok yönlü krizle boğuşuyor: Ekonomik kriz, silahlı milislerle savaş, komşu ülkelerle çatışmalar. Bu Doğu Afrika ülkesi bu güçlüklerle mücadele edebilmek için özellikle Birleşmiş Milletler’den milyarlarca dolar yardım aldı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Peki bu yardımlar nasıl değerlendirildi? Cevap: 2019’da Nobel Barış Ödülü’nü kazanan Başbakan Aiy Ahmed Ali, “Bir Ulusal Saray ve üst düzy bürokratlar için lüks villalar inşa edileceğini” açıkladı. Projenin maliyeti: 10 milyar dolar!

 

Saray ve villalar başkent Addis Abeba’ya hakim koruluk bir tepede ve çevresinde yükselecek. 500 futbol sahası büyüklüğündeki bir alanı kapsayacak. Dünyanın en pahalı saraylarından biri olacak. Projede ayrıca 3 yapay göl, bir şelale, bir lüks otel, villalar, konferans salonları, hayvanat bahçesi ve bir teleferik de öngörülüyor.

 

Devasa inşaat için bölgede yaşayanların mülkleri kamulaştırılacak. Meraklıların bölgeye girişlerini engellemek için şimdiden şanti Başbakan Abiy Ahmed Ali, 10 milyar dolarlık projenin uluslararası yardımlar ve bağışlarla karşılanacağını anlattı. Projenin büyüklüğünü anlatabilmek için bir örnek verelim: Etiyopya’nın yıllık bütçesinin 3’te 2’sine bedel!



Etiketler: