81 Yaşındaki Bilgisayar Oyuncusu Şili'de Yılın Kadını Seçildi!

Ünlü video oyunu “Free Fire” oyuncuları “Mami Nena” ile kapışmaya başladıklarında, bu savaşçı kişinin ardında 81 yaşında tek başına yaşayan bir kadının bulunduğunu akıllarına bile getirmiyorlar.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

3 yıl önce video oyanlarına merak salan Maria Elena Arevalo, “Bu oyunlar sayesinde yalnızlık artık benim için sorun olmaktan çıktı” diyor.

 

Tik-Tok’ta 4 milyon, YouTube’de 650 biin takipçisi olan Arevalo, bu kanallardan oyununu daha da geliştirmek için sürekli tavsiyelerde bulunuyor,

 

2017’de Vietnamlı bir şirketin tasarladığı ve “Hunger Games” (Açlık Oyunları) , “Battle Royal” (Kraliyet Savaşı) gibi filmlerden esinlenen oyun, bir adaya paraşütle indirilmiş kişilerin birbirlerini öldürmek için silah aramalarına dayanıyor.

 

Oynamak için bir cep telefonu ve internet bağlantısı yetiyor. Şili’nin en önemli yaşlı insanı arasına giren Arevalo, “Bu noktaya geleceğimi aklımın ucundan bile geçirmezdim. Zırf zevk olsun, vakit geçireyim diye başladım” diyor.

 

56 yıllık eşini 2020’de kaybettikten sonra tek başına kalan Arevalo, gününü doldurmak için video oyunlarına yöneldi. Ona nasıl oynanacağını 20 yaşındaki torunu Hector Carrasco öğretti. Torun şimdi onun sosyal hesaplarını yönetiyor ve oynadığı oyunların videolarını yayınlıyor.

 

Söz yine onun: “Başta kimseyi yaralamak bile istemiyordum. Ama zamanla vicdansız rakiplerimi izleyip öldürmeyi içime sindirdim.”

 

Arevalo’nun başarısı ve yayılan ünü sayesinde “Free Fire” onu oyunun resmi büyükelçisi ilan etti ve 2022’de Meksika’daki yıldönümü kutlamasına davet etti. Bu, Arevalo’nun hayatında yurt dışına ilk çıkışı oldu.

 

Hayranlarının taktığı adla “Oyuncu Nine” şu sıralar daha az oynayabiliyor. Nedeni: Cildin sertleşmesine yol açan “Skleroderma” hastalığı Çok ciddi bir hastalık bu: Akciğer, kalp, kan damarları, yemek sorusu, mide, böbrek ve bağırsaklar gibi iç organlarda hasara neden olabiliyor.

 

Ancak oyundan vazgeçmeye veya bırakmaya niyeti yok. “Gücüm yettiğince oynamaya devam edeceğim” diyor.



Etiketler: