Koltuk Altı Kararması Nedir ? Nasıl Geçer ?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de vüuttur. Güzelliğe önem veren kadınlarda koltuk altı kararması  oluşuyor. Genellikle herkesin ilgilendiği koltuk altı kararması sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih etmediği bu sorun nedir? Nasıl geçer? İşte cevabı haberimizde...

 

Koltuk altı yaz aylarında aşırı terleme ile ya da havasızlık nedeni ile kararmaktadır. Ağdanın çok sıcak bir şekilde yapılması ya da jiletin deri üzerinde hasar bırakması nedeniyle koltuk altının kararması mümkündür. Ayrıca deodorant kullanımı da koltuk altının kararmasına neden olur. Hamilelik dönemlerinde de hormon dengesinin değişmesi ile koltuk altı kararır. Bu durum özellikle kadınlar için rahatsız edici bir durum olması nedeniyle koltuk altı kararması nasıl geçer? Merak edilerek araştırılmaktadır.

 

Koltuk altı kararması engellenebilir mi ?

 

Kişiden kişiye köre koltuk altı kararmasını engelleme yöntemleri mevcuttur. Öncelikle kişilerin koltuk altlarının neden karardığını bulmaları gerekir. Bu sayede neleri yapmamaları gerektiğini öğrenmiş olurlar. Sağlık sorunlarından ya da hormonsal olarak koltuk altı kararan kişilerin mutlaka bir uzmana danışmaları gerekmektedir. Koltuk altınız kararmadıysa ve bu ihtimalin önüne geçmek isterseniz güneşe çıkmadan önce mutlaka koltuk altınıza güneş kremi sürmeniz gerekir. Ayrıca jilet kullanma esnasında da kılların çıkış yönüne doğru uygulama yapmak gerekir.

 

Koltuk altı nasıl beyazlar?

 

Koltuk altını beyazlatmak için su ya da limon suyu ile karbonatı karıştırarak koltuk altına sürmek gerekir. Klinik yöntemlere bakıldığında kimyasal peelingler ile de koltuk altının beyazlatıldığı bilinmektedir. Kimyasal peelingler ile koltuk altı derisi soyulur ve yeni bir deri olarak daha beyaz bir deri ortaya çıkar. Ayrıca krem ya da lokal klinik yöntemler ile de koltuk altı beyazlatmak mümkündür.

 

Koltuk altı kararmaları için doğal çözümler nelerdir?

 

Bir patatesi rendeleyerek suyunu sıkmak ve sonrasında bu suyu koltuk altına uygulamak en etkili beyazlatma yöntemlerinden biridir. Ayrıca salatalıkları dilimlemek ve bu dilimlenen salatalıkları koltuk altına koyarak 10 dakika bekletmek de koltuk altı renginin açılmasına yardımcı olur. Bir diğer doğal çözüm ise çay ağacı yağı kullanmaktır. Bir şişeye 5 damla çay ağacı yağı ve 1 bardak su koyarak bunu çalkalamak, her duş sonrası bu karışımı koltuk altına sürmek gerekir. Tüm doğal yöntemleri koltuk altında kullanmadan önce alerjik bir durumun olup olmadığını öğrenmek gerekir. Bu doğal yöntemlerin etkisi de kişiden kişiye göre değişmektedir. Doğal yöntemlerin etkilerini anlamak için öncelikle denemek gerekir.

 

Koltuk altı kararması bir hastalık mıdır?

 

Koltuk altının kararması herhangi bir hastalık belirtisi ya da hastalık değildir. Koltuk altı kararmasının herkeste ortaya çıkması mümkündür. Deri tipine ya da kullanılmış olan kozmetik ürünlere göre koltuk altının kararması mümkündür. Koltuk altı kararması jiletin yanlış kullanımı sonucu, yanlış deodorant kullanımında ya da ağda yapımında meydana gelen bir durumdur. Koltuk altı kararmasından şikayetçi olan kişilerin bitkisel yöntemleri ya da klinik yöntemleri araştırarak koltuk altının rengini açması mümkündür. Aynı zamanda koltuk altı kararmaları için üretilmiş olan kremler de vardır. Bu kremleri aktarlardan ya da eczanelerden satın alarak da koltuk altını beyazlatmak mümkündür.



Etiketler: