Lazerle Ameliyat İzi Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de yüzdür. Güzelliğe önem veren kadınlar lazerle ameliyat izi tedavisi yaptırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği lazerle ameliyat izi tedavisi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Yara izinin tedavisi farklı şekillerde gerçekleştirilebilmektedir fakat her zaman istenen sonuç alınmamaktadır. Lazerle yara izi tedavisi hem ameliyat hem de diğer sebeplerden oluşan izleri tedavi edebilir. Böylelikle eski cilt dokusunun görünümüne sahip olunarak yara izlerini saklama gereği duyulmamaktadır. Lazerle yapılan yara izi tedavilerinde pek çok lazer türü kullanılabilmektedir. Bu alanda daha sık tercih edilen lazer fraksiyonel lazer olarak kabul edilir. Ayrıca karbondioksit ve erbium yağ lazerleri de yara izi tedavilerinde kullanılabilir. Lazer tedavisinde yara izlerinin geçirilebilmesi için öncelikle hasar gören dokunun onarılması gerekir. Cilt üzerinde oluşan soyulmanın ardından, alt katta bulunan deri üste çıkar ve yara izi genellikle tamamen kaybolur. Kişinin kendi derisi olduğu için renk farklılıkları gibi sorunlar oluşmaz. Yara izinden önceki haliyle karşılaştırıldığında bir fark görülemez. Lazerle ameliyat izi tedavisi farklı bölgelerde, her yaş grubu ve cinsiyet için uygulanabilmektedir. Tam iyileşmenin ardından yeniden yara izinin ortaya çıkması gibi bir durum görülmez. Tüm işlem tamamlandıktan sonra yan etki oluşturarak kişilerin sağlığına diğer açılardan zarar vermez. Lazer tedavisi yalnızca ameliyat izleri için yapılmamaktadır. Su çiçeği hastalığının ardından kalan izlerde, yanık izlerinde, akne izlerinde, jilet izlerinde, kıl dönmesi izlerinde uygulanabilmektedir. Kısaca vücutta rahatsızlık hissi veren tüm görünür izlerde lazer tedavisi yapılabilir.

 

Lazerle ameliyat izi tedavisi nasıl yapılır?

 

Lazerle ameliyat izi tedavisi yapımı zaman gerektiren bir süreçtir. Derinin soyulması ve yeniden oluşması gerektiği için bir anda gerçekleşmemektedir. Belirlenen seanslar halinde ilgili kişi tarafından belirtilen tarihlerde alınan randevuya gidilmesi gerekir. Önceden yapılan planlar için tarih ve saatlerde değişikliklerin ilgili kişilere iletilmesi gerekir. İlk seansların ardından ciltte görülen soyulma kişileri korkutmamalıdır çünkü bu olumlu bir gelişmedir. Yanma ve kızarma gibi yan etkiler de görülebilmektedir. Soğuk eşyalarla ya da buzla kompres yapılarak yanmanın ve kızarmanın önüne geçilebilmektedir. Ayrıca ciltteki soyulma için nemlendirici kremler de kullanılabilir. Ameliyat izi tedavisinde yaranın boyutu kadar derinliği de önemlidir. Çok derin yaralarda tam iyileşme gözlenememektedir ancak renk farklılığı ve belirginlik büyük oranda yok olmaktadır. Uzaktan bakan veya ilk kez gören birinin silik izi görmesi oldukça zordur. Yapılan atışlar sayesinde ciltte ölü olarak görülen derinin yeniden canlanması sağlanır. Derinin kendi kendini tedavi etmesi sağlanır. Lazer tedavisinde yara izinin üzerinde küçük noktalar veya kanallar açılarak cildin kendisini onarmasına yardımcı olunur. Açılan noktaların ve kanalların iyileşmesi için deri kendini yeniler. Bu sayede fraksiyonel lazer ile ameliyat ve yara izlerine çözüm bulunmuş olur.



Etiketler: