Kolombiya Milli Marşını Kuşlara Okutup Kayda Aldı Ve Yayınladı!

Dünyada en çok kuş türüne sahip olan (Not: Bugüne kadar 1.935 kuş türü kayıt altına alındı) Kolombiya, 'İklim ve Biyoçeşitlilik Konferansı'na (COP16) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

 

Bu konferansta gösteri yapmak için 41 kuş türünün, kurbağaları, hatta bir jaguarın sesleri doğal yaşam alanlarında kayda alındı ve Kolombiya milli marşına dönüştürüldü.

 

Bu çok farklı sesleri Mix etmekle görevlendirilen müzik prodüktörü ve kompozitör Miguel de Narvaez bu ilginç yapımı şöyle anlattı: 'Bu kayıtta 41 farklı kuş, kurbağalar, bir jaguar, hatta Pasifik’te bir balinanın sesleri var. Ayrıca rüzgar, dalgalar ve yağmur gibi doğanın seslerini de kattık. Böylece çok zengin bir ses çeşitliliğine ulaştık.'

 

Bu, bildiğiniz milli marşlardan değil. Sosyal medyada yayınlanmaya başlanan 'Kolombiya milli marşı'na sesler kaydedilen kuşların ve diğer hayvanların görüntülerinden oluşan bir klip eşlik ediyor.

 

Bu seslerden bir beste üretmesi istenen kompozitör, biyolojistlerden oluşan bir ekiple Karayipler, Pasifik Okyanusu, Amazon yaylaları ve Ant dağlarını dolaşıp, son derece gelişmiş bir mikrofonların yardımıyla bu ses antolojisini derledi. Sonra milli marşı yeniden yorumlamak için hangi seslerin uygun tonda olduğunu belirledi.

 

'COP16'nın amblemi Amazon bölgesinde yetişen, kuraklığa ve sellere dayanıklı 'İnirida' adlı bir çiçek.