One Direction Grubu'nun Eski Üyesi Liam Payne Arjantin'de Balkondan Düşüp Öldü!

Listeleri alt üst eden İngiliz One Direction grubunun eski üyesi Liam Payne'in uyuşturucu ve alkolün etkisi altında olduğu bildirildi.

 

İngiliz One Direction grubunun eski üyesi Liam Payne, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te hayatını kaybetti. Buenos Aires polisinden yapılan açıklamada, 31 yaşındaki Payne'in Arjantin'in başkentinin gözde Palermo semtindeki Casa Sur Otel'in üçüncü katından düşmesi ardından sağlık görevlilerinin olay yerinde öldüğünü doğruladığı belirtildi.

 

Buenos Aires Güvenlik Bakanlığı İletişim Direktörü Pablo Policicchio, Payne'in "odasının balkonundan atladığını" söyledi. Policicchio, polisin çarşamba akşamı acil bir çağrı üzerine otele gittiğini ve "uyuşturucu ya da alkol etkisi altında olabilecek agresif bir adam" uyarısında bulunduğunu da sözlerine ekledi. Otel müdürünün 911'i ararken "uyuşturucu ve alkol etkisi altında bir misafirimiz var. Tüm odayı tahrip ediyor. Birilerini göndermenizi istiyoruz lütfen" dediği aktarıldı. Çağrı devam ettikçe müdürün sesinin daha endişeli bir hal aldığı belirtildi.

 

Eyalet acil sağlık sistemi başkanı Alberto Crescenti yerel medyaya yaptığı açıklamada, yetkililerin ölüm koşullarını araştırmak için otopsi yaptıklarını söyledi.

 

Alkol bağımlılığı ile mücadelesi

 

Payne daha önce de alkol bağımlılığı ile mücadelesini dile getirmiş, Temmuz 2023'te bir video yayınlayarak tedavi gördükten sonra altı aydır alkol kullanmadığını iddia etmişti. Çoğunluğu genç kadınlardan oluşan onlarca One Direction hayranı, haberin duyulmasının ardından Buenos Aires'in dört bir yanından Casa Sur Otel'e akın etti ve polisin nöbet tuttuğu otelin dışındaki kordon altına alınmış sokağa taşan kuyruklar oluşturdu. Otelin dışındaki sahneyi filme aldılar ve otelin dışında mum sıraları ve buketlerden oluşan derme çatma bir anıt hızla büyürken yaşadıkları şoku ve kalp kırıklığını dile getirdiler. 21 yaşındaki Isabella Milesi, "Bu kadar genç öleceğini düşünmemiştim," dedi.

 

Payne, 2010 yılında İngiliz şarkı yarışması "The X Factor "ün ardından, birçok liste rekoru kıran ve yoğun bir takipçi kitlesine sahip olan One Direction grubunun beş üyesinden biriydi. İngiltere'nin West Midlands bölgesindeki Wolverhampton kentinden gelen Payne, grupta sorumluluk sahibi kişi olarak biliniyordu. Grup, pop sound'u ve "What Makes You Beautiful", "Night Changes" ve "Story of My Life" gibi romantik hitleriyle tanındı ve 2016'da dağılmadan önce Billboard listelerinde altı Top 10 hitine imza attı. 2013 yılında verdiği bir röportajda Payne, grubun ani ve hızlı şöhret yükselişine alışmanın biraz zaman aldığını söyledi.

 

"Bununla başa çıkabileceğinizi hiç sanmıyorum. İnsanların bizimle ve yaptıklarımızla ilgili bu tür bir ruh haline büründüğünü görmek bizim için biraz çılgınca," dedikten sonra bir hayranının kendisiyle tanıştığında şok geçirdiğini anlattı. Grup dağıldıktan sonra Payne, EDM ve hip-hop'a yönelerek solo bir kariyer sürdürdü. Payne'nin eski kız arkadaşı müzisyen Cheryl Cole'dan olan 7 yaşındaki oğlu bulunuyor. Payne'in temsilcileri e-posta ve telefonlara yanıt vermedi.