Kırmızı Tırnak Cilası Daha Mı Seksi Gösteriyor?

Hanımlar, yeni bir aşk mı veya hayatınızın erkeğini mi arıyorsunuz? Geçenlerde yapılan bir araştırmaya göre, kırmızı manikür size bu konuda epey yardımcı olabilir.

 

Bu teori kırmızı rengin erkekleri etkilediği varsayımına dayandırılıyor. Hele kırmızı rengi tırnaklarınızda cila olarak taşırsanız, çevrenizin hayran kitlesince kuşatılacağınız iddia ediliyor.

 

Uzmanlar kırmızı rengin doğada da “Çekicilik” sembolü olduğunu söylüyorlar. Örneğin polen içn kırmızı gül tercih ediliyor. Bu çekicilik elbette insanlar için de geçerli. Kadınların 12 bin yıldır makyaj için kırmızıyı seçtikleri biliniyor. Fardan, yanak boyasına, dudak rujuna kadar.

 

Ayrıca kırmızı renk aşkın sembolü. Sevgililer Günü’nde kırmızı gül gönderilmesi geleneği bunun en somut örneği.

 

Kırmızı rengin çekiciliğinin biyolojik bir nedeni de var: Üreme döneminde canlıların çoğunda “Östrojen” hormonu artıyor, bu da kan damarlarının genişlemesine neden oluyor. Damarların genişlemessi bazı hayvanlarda, özellikle iri beyinli memelilerde (Maymundan insana kadar) yüzün kırmızı renk alması sonucunu doğuruyor. Hatta göğüs ve cinsel organlarda kırmızı şişkinlikler beliriyor.

 

Kırmızı rengin erkekler üzerindeki etkisi bir çok bilimsel araştırmaya da konu oldu. Örneğin, kırmızı tişört giyen kadınlar, erkeklerin gözünde, beyaz tişört giymiş kadınlara göre çok daha çekici. Yine erkekler kırmızı giysili kadınları iltifatlara daha açık olarak algılıyorlar.



Etiketler: