Kavitasyon Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar kavitasyon yaptırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği kavitasyon sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Kavitasyon, bir sıvı içinde buhar kabarcıklarının oluşumu ve bunların ani olarak patlaması ile oluşan fiziksel olayın ve bu olayın bitişik malzemede oluşturduğu hasarın adıdır. 

 

Kavitasyon ne işe yarar?

 

Kavitasyon, cildin dış yüzeyine uygulanan ultrasonun yayılması, yağ dokusundaki hücre sıvısında ani ve yüksek basınç değişikliklere dayanan bir yöntemdir. Bölgesel yağlanma ve selülitle ses dalgaları yardımıyla savaşan, cerrahi olmayan bir yöntemdir.

 

Kavitasyon nasıl zayıflatır?

 

Yağları parçalayarak bölgesel incelmeyi sağlayan kavitasyon sayesinde daha estetik bir görüntüye kavuşmak mümkündür. Vücutta bulunan dirençli yağlara karşı ultrasonik ses dalgaları kullanılır. Ultrasonik ses dalgaları sayesinde yağ hücreleri parçalanır.

 

Kavitasyon kaç seansta sonuç verir?

 

Ortalama 6-8 seans arasında uygulanır. İlk seanstan itibaren etkisi gözlenir. Işlem yaklaşık 60-120 dk arasında sürmektedir. Karın dışında bacaklara da bölgesel incelme uygulanabilir.

 

Kavitasyon kimlere yapılmaz?

 

Hamile ve emziren kadınlara, kalp rahatsızlığı olanlara, kanser hastası olanlara, tümörü olanlara, epilepsi olanlara, aşırı yüksek veya düşük kan basıncı olanlara önerilmemektedir.

 

Kavitasyon zararları var mı?

 

Deride kızarıklık, kabarcık, soyulma, yanık ve ağır yanıklar oluşabilir. Kavitasyon ultrason hücreleri parçaladığı için hücre yaşlanmasına neden olan oksidan maddelerin açığa çıkmasına sebep olur. Cihaz 10-15 cm uzak tutulmazsa tiroid, over ve testis kanserine neden olabilir.

 

Kavitasyon hangi bölgelere uygulanır?

 

Bu tedavi genellikle selülitli alanlarda uygulanır. Fakat etkili bir bölgesel incelme tedavisi de olan kavitasyon, sırt, bel, göbek gibi bölgelerde de uygulanmaktadır.

 

Kavitasyon nasıl kullanılır?

 

Kavitasyon; ultrasonik ses dalgaları ve lazer ışınları ile yağların sulandırılarak idrar, dışkı ve terlemeyle dışarı atılması işlemidir. Bölgesel yağlanmalar, selülit, sarkmalar ve vücut gevşekliklerinin tedavisi için kullanılır. Vücutta en fazla yağ oluşan bel, basen, bacak, göbek bölgesine kavitasyon yaptırılabilir.

 

 


Etiketler: