Kan Zehirlenmesinden Ellerini Ve Ayaklarını Kaybeden Milletvekili 7 Ay Sonra Görevine Döndü!

İngiltere’de, tıp literatüründe “Septik şok” diye bilinen kan zehirlenmesi nedeniyle geçen Eylül’de acil olarak hastaneye kaldırılan milletvekili Craig Mackinlay, artık kendini “İlk biyonik milletvekili” olarak niteliyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İngiltere parlamentosu olan Avam Kamarası’nda 22 Mayıs’ta tarihi bir oturum yaşandı. “Septik şok” denilen kan zehirlenmesi sonucu hem ellerini, hem de ayaklarını yitiren Muhafazakar Parti Milletvekili Craig Mackinlay 7 ay sonra parlamentoya döndü.

 

Bir enfeksiyonun yol açtığı kan zehirlenmesi tüm organlarını (Akciğerler, böbrekler, kalp) iflasın eşiğine getirmişti. Acilen hastaneye kaldırıldı. 16 gün boyunca uyutuldu. Aralık ayında elleri ve ayakları kesildi. 57 yaşındaki Craig Mackinlay, protezlerini kastederek, “Ben ilk biyonik milletvekiliyim” dedi. Craig Mackinlay, hastaneye kaldırıldığı gece önce ribe yakalandığını sanarak erkenden yatmıştı. Ancak gece boyunca durumu hızla kötüleşti ve eşi ilk yardım çağırmak zorunda kaldı. Hastaneye yatırılmasından yarım saat sonra tüm vücudu mosmor olmuştu. Kan zehirlenmesinin etkisiyle. 16 gün yapay olarak komada tutuldu, doktorlar hayatta kalma şansının yüzde 5’in üstünde olmadığı görüşündeydi.

 

Daha sonra parlamentoya yakın bir hastaneye nakledilen milletvekili kendisine verilen uyuşturucuların etkisiyle hiçbir şey hatırlamadığını, ancak simsiyah ve kaskatı hale gelmiş olan elleri ve ayakları nedeniyle doktorların çevresindeki tartışmalarını duyduğunu anlattı. 1 Aralık 2023’te elleri ve ayakları kesildi. Ertesi sabah tüm vücudu bandajlanmış olarak uyandığında kendini son derece sakin hissettiğini belirtti.

 

Devamını şöyle getirdi: Kollarımı dirseklerime kadar, bacaklarımı da dizlerime kadar kurtarmayı başarmışlardı. Yani, kendimi şanslı sayabilirdim. “ 2015’ten bu yana milletvekili olan Craig Mackinlay’e protez takıldı. Yatağında bir yandan protezlere alışmak için çaba gösterirken, bir yandan da çalışmaya devam etti.

 

Hastalığın ortaya çıkmasından 5 ay sonra, 28 Şubat’ta protezleriyle yürümeye başladı. Craig Mackinlay bu yıl 4 Temmuz’da yapılacak genel seçimde yeniden aday olmaya kararlı.