Kalorisi Az Suyu Çok! Yaz Boyunca Sofralarınızdan Kavunu Eksik Etmeyin!

Kavun elbette yaz meyvelerinin gözdesi. Çünkü hem hafif, hem de serinletici. Sağlığınızı koruyor ve de dengeli beslenme için koşullar sağlayıp midenizine bayram ettiriyor.

 

Fenoreporter - Sağlık Servisi

 

Kavun potasyum ve kalsiyum zenginliği sayesinde hem yüksek tansiyonu önlüyor, hem de vücutta su birikmesine engel oluyor.

 

Bitmedi; A vs C vitamini zengini olan kavun cildi genleştiriyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, enfeksiyonlara karşı ilaç işlevini görüyor.

 

Kavun hiç kuşkusuz karpuzla birlikte yazı simgeleyen meyve. Az kalorisi ve çok suyuyla son derece dengeli bir beslenmenin garantisi. 100 gramında sadece 34 kalori olan ve sıfır yağ içeren kavun, insanda çabuk doyma duygusu yaratmasıyla da çok faydalı. Yemeğin başında birkaç parça kavun yemek iştahı köreltiyor, bu da tıka basa atıştırmanızı engelliyor.

 

Hafifliği ve verdiği serinlik duygusu açlığı bastırmak için ara öğünlerde ideal bir yiyecek oluyor. Pastanelerin ağır kalorili, çok şekerli ve tepeleme yağlı endüstriyel pastaları yerine bir dilim kavun yemek, açlığınızı yenmeye yeterli.



Etiketler: