Joe Biden Hamas Tarafından Esir Alınan Ve Kasım'da Serbest Bırakılan Abigail Mor Edan İle Buluştu!

Amerika BaÅŸkanı Joe Biden 7 Ekim saldırılarında ailesi öldürülen ve Hamas tarafından esir alınan 4 yaşındaki Abigail Mor Edan ile buluÅŸtu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

BaÅŸkan Biden Beyaz Saray’da 4 yaşındaki esir Abigail Mor Edan ile buluÅŸtu. Ulusal Güvenlik danışmanı Jake Sullivan’ın aktardığına göre Beyaz Saray’da Joe Biden’ın misafiri olan 4 yaşındaki Abigail Mor Edan’ın ailesi Hamas militanları tarafından katledilirken, kendisi kaçırılmıştı. Annesi 4 yaşındaki kızının gözü önünde öldürülürken, babası ise kızına siper olmaya çalışırken öldürülmüÅŸtü. Amerika ve Ä°srail vatandaÅŸlığı bulunan Abigail Mor Edan Gazze tabanlı militanlar tarafından esir alınan ve sonrasında serbest bırakılan en genç Amerikalı oldu.

 

Sullivan düzenlediÄŸi basın toplantısında Mor Edan’ın bir hatırlatıcı olduÄŸunu söylerken, halen Hamas tarafından esir tutulan Amerikalılar olduÄŸunu söyledi. 4 yaşındaki en genç Amerikalı esirin Kasım ayında serbest bırakılmasının ardından aile CBS News’e yaptığı açıklamada küçük kızlarına kavuÅŸmanın mutluluÄŸunu yaÅŸadıklarını söylerlerken, onu sevgiyle kucakladıklarını dile getirmiÅŸlerdi.