Amerika'da Üniversitelerde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor!

ABD'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına karşı düzenlenen protestolar üniversiteler arasında yayılıyor. Güney California Üniversitesi'nde (USC) polis ve öğrenciler arasında arbede yaşandı. Olaylarda çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi.

 

Sondakika'nın Amerikan medyasına dayandırdığı haberine göre; ABD'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yönelik protestolar üniversiteler arasında yayılmaya devam ederken, Güney California Üniversitesi'nde (USC) polis ve öğrenciler arasında arbede çıktı. Olaylarda gözaltına alınan öğrencilerin olduğu belirtildi. Öte yandan Austin'deki Teksas Üniversitesi'ne Teksas Eyalet Polisi, atlarıyla birlikte baskın düzenledi. Filistin yanlısı öğrenci protestoculara yönelik toplu tutuklamalar gerçekleştirildi.

 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İSRAİL'İ PROTESTO ETTİ

 

ABD'de Gazze'ye destek protestolarına Güney California Üniversitesi de (USC) katıldı. Filistin yanlısı öğrenciler, kalıcı ateşkes çağrısında bulunarak, üniversite yönetimlerinin İsrail ile bağlantılı şirketlerle ilişkilerini kesmesi çağrısında bulundu. Gelecek ay mezuniyet töreninin yapılması planlanan Alumni Park'a çadır kuran öğrenciler, ellerinde "Özgür Filistin" yazılı pankartlar taşıyarak, USC Rektörü Carol Folt'u hedef alıp "Carol, Carol, saklanamazsın soykırımı destekliyorsun" slogan attı.

 

ÇIKAN ARBEDEDE ÖĞRENCİLER GÖZALTINA ALINDI

 

Polisin, öğrencilerden çadırlarını kaldırmasını istemesinin ardından öğrenciler ile polis arasında arbede çıktı. Olaylarda kaç öğrencinin gözaltına alındığı henüz bilinmiyor.

 

ABD'DE ÇOK SAYIDA ÜNİVERSİTEDE "İSRAİL" PROTESTOSU

 

New York Üniversitesi (NYU), Yale Üniversitesi ve Güney California Üniversitesi'nin (USC) yanı sıra California Üniversitesi ve Minnesota Üniversitesi'nde de İsrail karşıtı gösteriler düzenlendiği bildirildi.

 

TEKSAS ÜNİVERSİTESİN'DE ÖĞRENCİLERE ATLI BASKIN

 

Austin'deki Texas Üniversitesi'ne Teksas Eyalet Polisi, atlarıyla birlikte baskın düzenledi. Filistin yanlısı öğrenci protestoculara yönelik toplu tutuklamalar gerçekleştirildi.

 

NE OLMUŞTU?

 

Columbia Üniversitesinde 18 Nisan'da Filistin yanlısı öğrenciler, okulun, Filistin işgalini ve Gazze'deki soykırımı destekleyen şirketlere devam eden finansal yatırımlarını protesto amacıyla kampüsün bahçesinde oturma eylemi başlatmıştı. ABD Kongre üyeleri, New York Valiliği ve Belediyesi tarafından yapılan açıklamalarda, bir haftadır nöbet tutan öğrencilerin "antisemitik" davranış sergiledikleri iddia edilmişti. Daha sonra Filistin destekçisi öğrencilerin gösterileri, New York Üniversitesi (NYU), Yale, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Tufts Üniversitesi, The New School ve Kuzey Carolina Üniversitesi gibi ABD'nin diğer önde gelen okullarına da yayılmıştı.