Japonya Güzellik Kraliçesi Olarak Bir Ukraynalı Seçildi!

Ukrayna kökenli Caroline Shiino, Japonya Güzellik Kraliçesi yarışmasında birinci gelerek tacı giydi. Ancak, Japonlar’ın ciddi bir bölümü bu sonucu desteklemiyor.

 

Caroline Shiino, vatandaşlığa geçirilenler arasında Japonya Güzellik Kraliçesi seçilen ilk yabancı oldu.

 

Ukrayna’da doğan Caroline, 5 yaşında ailesiyle birlikte Japonya’nın Nagoya kentine taşındı. 2022’de, 24 yaşında Japonya vatandaşlığına kabul edildi.

 

Güzellik yarışmasından sonra kusursuz bir Japonca ile yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Sanki bir rüyadayım. O kadar çok ırk engeliyle karşılaştım ve Japon olarak kabul edilebilmek için o kadar çok savaş verdim ki… Bu yarışmada Japon olarak görülmem hayatımın en büyük hediyesi oldu.”

 

Japon toplumu yarışma sonucunda ikiye bölündü; Bir bölümü “Nihayet insanlar daha akılcı ve hoşgörülü olmaya başladılar” derken, diğer bölümü ise “Seçilen Kraliçe iç de bir Japon’a benzemiyor” diye eleştirdiler.

 

Japonya Güzellik Kraliçesi yarışmasında yaşanan ilk “Olay” değil bu. 9 yıl önce de, Ariana Miyamoto’nun tacı giymesi ortalığı epey karıştırmıştı. Japon bir anne ile Afrika kökenli bir Amerikalı babadan dünyaya gelen genç kadın, “Kraliçe” seçilen ilk melez olmuştu. Bitmedi; ertesi yıl, Hindistan kökenli bir Japon, “Güzellik Kraliçesi” seçilmişti.

 

Caroline’in durumu yukardaki örneklerden daha farklı: Çünkü ne annesi Japon, ne de babası! Sosyal medyadaki eleştirilerden bir-ikisini aktaralım:

 

-“Tamam güzel bir kadın ama onun neresi Japon?”

 

-“Hiç değilse yarısı Japon olsaydı, problem etmezdik.”

 

-“Damarlarında yüzde sıfır Japon kanı var, üstelik Japonya doğumlu bile değil.”