İsviçre'de Nevruz Bayramı Şerefine Akvaryumdaki Yüzlerce Balık Gölete Bırakıldı!

İsviçre’nin Cenevre kentindeki “Belleve Hyvan Parkı”, sahiplerinin bakmaktan bıktığı veya özellikle İran kökenlilerinin Nevruz Bayramı galanaği uyarınca özgürlüğüne kavuşturmak istediği balıkların bırakılması için bir gölet oluşturdu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Akvaryumlarda veya kavanozlarda genellikle kırmızı balık yetiştiriliyor. Ancak gün geliyor, sahipleri balıktan bıkıyor veya bakmak zor geliyor. Ancak onlardan kurtulmak kolay değil. Çünkü yasa tuvalete atılmalarını yasaklıyor.Bir gölete, akarsuy veya göle bırakmak da tavsiye edilmiyor, İşte o nedenle Cenevre’deki hayvan parkı, bu balıkların bırakılması için özel bir glet oluşturdu.

 

Park yetkilileri 12 Mart’ta Nevruz Bayramı nedeniyle Cenevre’deki göçmen kökenli topluluklara bu yeni göleti tanıttılar. İran kökenli insan hakları ve şimdi hayvan hakları savunucusu olan Leyla Ahmari Talegani kırmızı balığın önemini şöyle anlattı:

 

“3 bin yıldan beri ilkbahar gündönümü bizim için doğanın uyanışı anlamına geliyor. Aile içindeki Nevruz sofrasına Farsça’da ‘S’ harfiyle başlayan 7 eşya konuluyor. Bu eşyaların ortasına içinde bir kırmızı balık bulunan bir su kabı konuluyor. O kırmızı balık yenilenme, şans ve zenginliği simgeliyor.”

 

O kırmızı balık daha sonra ne oluyor? İşte bu soruna çözüm bulmak için Cenevre’deki park gölet hazırladı.  İsteyen balığını götürüp suya bırakabiliyor.



Etiketler: