4 Aydır Migren İle Boğuşan Adamın Beyninde Kurtçukların Yuva Yaptığı Ortaya Çıktı!

ABD’de 52 yaşındaki  bir adam yeterince pişirilmemiş domuz pastırmasının vücudunda ürettiği tenyalardan kaynaklanan migren nedeniyle sonunda hastaneye kaldırıldı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Adam yaklaşık 4 aydır migren ile boğuşuyordu ve ağrıları her geçen gün daha da artıyordu. Standart tedavi sonuç vermeyince beyin filmi çekildi. Sonuç: Beyninde tenya yumurtaları vardı. Adamın yeterince pişirilmemiş domuz pastırması tüketme alışkanlığı olduğu belirlendi. Çoğu kez insanın bağırsaklarında domuz eti veya ürünleri yedikten sonra tenya oluşuyor.

 

Ancak bu Amerikalı’nın derdi biraz farklıydı: Domuz tenyasının genç formunun yol açtığı doku enfeksiyonuna yakalanmıştı. Bu enfeksiyon bir çok kişide yıllar boyunca hiçbir belirti göstermeyebiliyordu. Çoğu kişide ise derinin altında bir-iki santimetrelik yumru oluşuyordu. Amerikalı’da ise bir kasa veya beyine yuvalanan kistler ortaya çıkmıştı. Pek de ender bir hastalık değildi: Dünyada her yıl 2,5 ile 8,3 milyon arası insanda bu kist tespit ediliyor. Ancak çoğu yoksul ülkelerde. ABD’de çok çok az görülüyor.

 

Doktorlar Amerikalı adamın tuvaletini yaptıktan sonra ellerini yeterince yıkamadığı için bu tenyayı kaptığını, onun da sonunda doku enfeksiyonuna dönüştüğünü düşündüler. Adama parazit ve iltihap giderici ilaçlar verdiler. Bu da larveleri öldürdü ve adamın migrenine son verdi.



Etiketler: