İspanya'da Bir Köy Turistlerin Girişini Yasaklamaya Hazırlanıyor!

Sadece 200 nüfuslu Binibeca Vell köyünün daracık sokakları ve kireçle sıvanmış bembeyaz evleri Mayıs-Ekim döneminde yılda 800 bin turist çekiyor. 2024’te bu rakamın 1milyonu geçmesi bekleniyor. Minorka adasındaki bu şirin köyün halkı turist akınından memnun değil. 10 Ağustos’ta yapılacak referandumda turistlerin köye girişinin yasaklanmasını oylayacaklar.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Köy halkının turistlerden şikayetlerinin başında gürültüleri, çöpleri ve evlere girip sandalyelerde dinlenmeleri, evlerin eşyalarını hatıra diye alıp götürmeleri, sokak ortasında içki partileri düzenlemeleri geliyor. Köy halkı referandumu beklemeden turistlerin giriş çıkışlarına saat sınırlaması getirdi. Bundan böyle sadece saat 11-20 arasında köyü ziyaret edebilecekler

 

Köyün turizme tamamen kapatılması elbette otel, pansiyon, restoran ve hatıralık eşya şletmecileri için can sıkıcı olacak ama bugüne kadar başka bir çözüm bulunamadı. Bir otel sahibi, turistlerin köye girişinin kısıtlanmasına karşı çıktı, “Yıl boyunca köy bomboş. Sadece Temmuz-Eylül arası insanlar geliyor. Ben ise bu 3 ayda kazanacağım parayla tüm yıl geçinmek zorundayım. Turist gelmezse ben ne iş yapacağım” diye yakınıyor.

 

Bakalım köy halkı referandumda kimin yanında olacak?