Amerika'da Enflasyon Nedeniyle Evlerin Boyutu Küçüldü!

ABD’de barınmak hiç bu kadar pahalı olmamıştı. O nedenle büyük, geniş evlere, hatta villalara ve  konaklara alışık Amerikalılar şimdi kutu gibi evlere yöneliyorlar.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Büyük evlerin önünde park etmiş kocaman arabalar… ABD böyle bir ülkeydi. Şimdi ise iki oda bir salon evlere alışmaya çalışıyorlar.

 

İşte Teksas eyaletinin San Antonio kentinde yeni kurulmakta olan bir mahalleden izlenimler…

 

Elm Trails mahallesinde evlerin çoğu 33 metrekareden küçük. Caleb Rodriguez adlı 22 yaşındaki işçi bu küçücük eve sahip olabilmek için 145 bin dolar harcadı. Gerçi bu eğilim henüz azınlıkta ama giderek yaygınlaşıyor. Bir örnek daha: Oregon eyaletinin Redmond kentinde Robert Lanter adlı 63 yaşındaki emÜstelik bu evlerin sahibiydi. Bekli hayatının çok büyük bölümünü büyük, geniş evlerde yaşadı.

 

Ancak eşinden ayrıldıktan sonra “ABD klasikleri” dediği büyük evler onun için hayal oldu. 300 bin dolarlık bütçesiyle ancak 55 metrekarelik bir ev alabildi. Konut kredisi faizlerinin de yükselmesi nedeniyle kendi yağlarıyla kavrulmak isteyenler giderek hızlanan tempoda “Küçük olsun benim olsun” anlayışıyla bu küçücük evlere yöneliyorlar.



Etiketler: