İngiltere'de Kraliyet Ailesinin Muhteşem Bir Şatosu Satılığa Çıkarıldı!

İngiltere’de emlak piyasasında zaman zaman satılık şato ilanlarına rastlanıyor. Ama bunlar genellikle yıkık-dökük, ayağa kaldırılması için büyük yatırımlar yapılmasını gerektiren mülkler olarak biliniyor

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Buna karşılık, Glemham Hall gibi son derece bakımlı, neredeyse hiçbir masraf istemeyen şatoların satılık ilanlarına rastlamak hiç de kolay değil. Suffolk kontluğunda yer alan Glemham Hall, 101 yıldır emlak piyasasında boy göstermemişti. Şimdi satışa çıkarıldı. Fiyatı: 19 milyon Pound (765,4 milyon lira.)

 

ingiltere de kraliyet ailesinin muhtesem bir satosu satiliga cikarildi

 

7,1 kilometrekarelik alana yayılan (1 kilometrekaresi korum kapsamındaki park), arazinin geri kalanı tarım alanı ve hayvanlar için otlak olarak kullanmaya elverişli mülk, ana binanın, yani şatonun yanı sıra 7 daha küçük bina, bir çok samanlık ve depodan oluşuyor. Mülkün tamamı için alıcı çıkmazsa, her binanın ayrı ayrı satılabileceği de ilanda belirtiliyor.

 

ingiltere de kraliyet ailesinin muhtesem bir satosu satiliga cikarildi

 

Geniş arazinin ortasında yükselen ana bina, yani şato, 12 yatak odası, geniş bir hol, zarif bir yemek odası, bir bilardo salonu, bir kitaplık ve 2 mutfaktan oluşuyor. Bina 1560 yılında inşa edildi ama 1712-1722 yılları arasında Gilford Kontu Dudley North tarafından restore edildi. Çok geniş arazisi FolkEast Müzik Festivali’ne ve Graham Car Show gibi sergilere de ev sahipliği yapıyor.



Etiketler: