Uçuş Sırasında Bir Yolcu Ölürse Uçakta Neler Yaşanıyor?

Uçağın tekerleri piste değdiğinde genellikle yolcular derin bir nefes alır. Ama ne yazık kı her zaman böyle olmuyor. Geçen Şubat’ta Lufthansa Havayolları’nın Bangkok-Münih seferini yapan uçağında bir yolcunun havada hayatını kaybetmesinde olduğu gibi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Lufthansa ve Swiss havayollarının sözcüleri, İsviçre medyasına uçakta bir ölüm olduğunda neler yaşandığını kısaca anlattılar. İki havayolu da uçuş sırasında ölümün çok seyrek olduğunu ama tamamen saf dışı bir olasılık diye görülemeyeceğini belirtti. Ancak, yolcunun ölümünün uçuş personeli değil sağlık ekiplerince belirlendiğini, onun da tıbbi sır kapsamına girdiğini hatırlatarak daha fazla bilgi veremeyeceğini kaydetti.

 

Ölüm sonrası işlemleri de şöyle özetlediler: “Kabin personeli ölen yolculuğu oturmuş veya uzatılmış olarak güvenceye alırlar. Böylece yol boyunca düzeni korumaya çalışırlar, Kaptan pilot da gerekli önlemleri almaları için inecekleri havaalanının görevlilerini uyarırlar. Ayrıca diğer yolcuları yatıştırmaya çalışırlar. Gerekirse psikolojik destek için tıbbi hizmet de verirler.”



Etiketler: