İlk Maçta Japon Futbolcu İle Dalga Geçmişti! Kaderin Cilvesi!

Katar 2022 Dünya Kupası'nda Almany sürprizi tüm dünyayı şoke ederken, Japonya'nın turu geçmesi, Almanya'nın ise elenmesi sonrası Rüdiger'in ilk maçta sahada Japon futbolcu Asano'yu tiye alması ise kaderin cilvesi olarak yorumlandı.

 

Katar 2022 Dünya Kupası'nda Almany sürprizi tüm dünyayı şoke ederken, Japonya'nın turu geçmesi, Almanya'nın ise elenmesi sonrası Rüdiger'in ilk maçta sahada Japon futbolcu Asano'yu tiye alması ise kaderin cilvesi olarak yorumlandı. 

 

Milliyet'ten Serkan Özen'in haberine göre; 2022 Katar Dünya Kupası'nda sürpriz sonuçlar gelmeye devam ediyor. Turnuvanın favorilerinden Belçika'nın vedası sonrası Almanya'nın da erkenden havlu atması tüm dünyayı şaşkına uğrattı. Almanya'da Rüdiger'in ilk maçta sahada Japon futbolcu Asano'yu tiye alması ise kaderin cilvesi olarak yorumlandı. Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda E Grubu'nun son maçında İspanya ile Japonya karşı karşıya geldi. Japonya, İspanya karşısında 2-1 üstünlük kurdu ve grubunu lider tamamlayarak yoluna devam etti. Turnuvanın favorilerinden olan Belçika'nın elenmesinin ardından Almanya da şampiyonayı erken kapattı. Akıllara ise Alman futbolcu Rüdiger'in ilk maçta Japon futbolcu Asano'ya yaptığı hareket geldi.

 

JAPONYA KAZANDI, ALMANYA ELENDİ

 

Bu sonuçla birlikte Japonya grupta puanını 6'ya yükseltti ve grubunu lider olarak tamamladı. Almanya ise Kosta Rika karşısında aldığı galibiyetle 4 puana yükseldi. Almanya, İspanya ile 4'er puanda olmasına rağmen averajla Dünya Kupası'na veda eden taraf oldu.

 

ALMANYA TARİHİNDE BİR İLK

 

2018 Dünya Kupası'nın ardından 2022 Dünya Kupası'na da grup aşamasında veda eden Almanya bir ilk yaşadı. Opta'nın verilerine göre; Son iki Dünya Kupası'na grup aşamasında veda eden Almanya, 1954'ten itibaren daha önceki 16 turnuvada eleme turlarına kalmıştı. Grup lideri Japonya, Almanya karşısında da benzer bir geri dönüşe imza atmıştı. Japonya, Almanya karşısında ilk devreyi 1-0 geride kapatmış ancak ikinci yarıda bulduğu üst üste iki golle rakibini 2-1 devirmişti. Japonya bu zaferle birlikte grubunu lider tamamlama başarısı gösterdi. Almanya'nın golünü 33. dakikada penaltıdan İlkay Gündoğan kaydederken, Japonya'nın galibiyet gollerini ise 75. dakikada Ritsu Doan ve 83. dakikada Takuma Asano attı.

 

DALGA GEÇMİŞTİ!

 

Mücadelede 63. dakika Almanya'nın 1-0 üstünlüğüyle devam ederken Japon yıldız Asano sağ kanattan ilerledi. Topu ayağından açan Asano sonrasında yakalamakta güçlük çekti. Onu arkasından takip eden Alman futbolcu Rüdiger durumu fark etti. Japon futbolcunun topu yakalamayacağını anlayan Rüdiger koşu stiliyle rakibini tiye aldı. Mücadelenin 82. dakikasına 1-1 eşitlikle girilirken savunma arkasına atılan topu sağ kanatta Asano kontrol etti. Alman futbolcunun müdahalesine rağmen yıkılmaya Asano topu ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. Gol sonrası büyük sevinç yaşandı. Almanya'nın elenmesinin ardından Japon futbol severler özellikle Alman futbolcu Rüdiger'e göndermede bulundu.