Hurma Vücudunuz İçin Müthiş Bir Enerji Kaynağı!

Doğal vitamin kaynağı (A, B1, B2, B3, B5), ayrıca potasyum, magnezyum ve demir gibi mineraller açısından zengin olan hurma, içerdiği yüksek düzeydeki glikoz, früktoz ve sakkaroz gibi şekerler sayesinde vücudunuzun tüm enerji ihtiyacını sağlayabiliyor.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Hurma ayrıca bakın neler içeriyor:

 

-Flavonoid: Her bitkide bulunan, gözlerimizi kamaştıran parlak sarı, turuncu ve kırmızı renkleri veren, 6 binden çok farklı maddeden bir araya gelen bir ordu. Çoğu insan bedeninde antioksidan işlevi görüyor.

 

-Karotenoid::Birçok meyve ve sebzede parlak kırmızı, sarı ve turuncu tonlardan sorumlu bitki pigmentleri. insan vücudunda antioksidan görevi yapıyor. 600'den fazla karotenoid türü var.

 

-Fenolik: Bitkilerde doğal olarak sulunan çeşiti kimyasal bileşikler. Yüksek asitlik seviyesine sahip olan ve antioksidan özellikleriyle öne çıkan bu doğal maddeler, meyve ve sebzelerin tadı başta olmak üzere pek çok karakteristik özelliğini belirliyor.

 

Hurmadaki bu antioksidanlar, özellikle stresle mücadele için güçlerini birleştiriyorlar.

 

Bununla birlikte, yüksek kalori içermesi nedeniyle, hurmaların makul miktarda tüketilmesi gerekiyor. Çünkü, örneğin, 100 gram hurmada 70 kilokalori bulunuyor.



Etiketler: