Hamilelikte Krampların Çaresi Antep Fıstığı!

Her hamilenin başına gelen bir sıkıntı bu: Özellikle bacaklara kramp inmesi. Gecenin bir vaktinde bacak kaslarının acıyla kıvrandıracak bir kasılmayla anne adayını uyandırması.

 

Fenoreporter - Sağlık Servisi

 

Bazen kramplar, doğum sancıları sırasında da ortaya çıkıyor. Bu sorunu, beslenme rejimini değiştirerek azaltmak mümkün.  Krampı önleyen yiyeceklerin başında antep fıstığı geliyor.

 

Neden? Çünkü antep fıstığı magnezyum ve potasyum zengini. Bu ikisi kasların gevşemesinde çok etkili oluyorlar. Antep fıstığındaki potasyum miktarı muzdan, bademden ve fındıktan çok daha fazla. Kramp ağrılarını unutmak için 30 gram antep fıstığı yemek yeterli.

 

Antep fıstığında ayrıca kasların düzenli çalışması için gerekli olan kalsiyumdan da bol bol bulunuyor. Araştırmalara göre, 100 gram antep fıstığı inek sütünden yapılmış bir tatlının 6 katı kalsiyum içeriyor.

 

Bunca faydasına rağmen antep fıstığına hep çekingen yaklaşılıyor. Çok yüksek kalorili olduğu için Gerçekten de, 100 gram antep fıstığında 1500 kalori bulunuyor. Ancak bir nokta unutuluyor: Antep fıstığı çok protein ve elyaf barındırdığı için açlık duygusunu bastırıyor, bu da kiloların kontrol edilmesini sağlıyor.



Etiketler: