Armutun Faydası Saymakla Bitmiyor! Armutun Faydaları Nelerdir?

Armut sadece serinletici tadıyla harika bir yaz meyvesi deÄŸil. Ayrıca bağırsakları çalıştırması, kabızlığın etkilerini azaltması sayesinde bir ÅŸifa deposu da. Ancak dikkat: Mideniz hassassa çok fazla tüketmekten kaçının.

 

Fenoreporter - Sağlık Servisi

 

Armutun kaydaları bu kadarla sınırlı da deÄŸil: Zengin kalsiyum içerdiÄŸi için kemiklerin geliÅŸmesinde ve saÄŸlığını korumasında da çok faydalı. C vitamini deposu olduÄŸu için yorgunluÄŸa iyi geliyor. Ve nihayet, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

 

Antioksitan ve vitamin zengini olan armutu sadece yaz mevsiminde deÄŸil, yıl boyunca tüketebilirsiniz.

 

100 gram armutta 2,47 gram lif bulunuyor. Bu sayede, yukarıda belirttiğimiz gibi, bağırsakları yumuşatıp dışkıların dışarı atılmasını kolaylaştırıyor.

 

Lifin çoÄŸunluÄŸu armutun kabuÄŸunda bulunuyor. O nedenle bağırsaklarına faydalı olabilmesi için meyveyi kabuÄŸuyla tüketin.

 

Armut ayrıca kavun ve karpuz gibi sulu bir meyve. Bu da bünyenin su ihtiyacının karşılanmasına veya su dengesinin korunmasına atkıda bulunuyor.

 

Armutun ince kabuÄŸu ayrıca mineral ve yaÄŸlı madde zengini. Ve nihayet armut, az kalorili olması sayesinde zayıflamak isteyenler için iyi bir dost.

 

Bitmedi; açlığı bastırmakta ve ÅŸeker ihtiyacını karşılamakta da üstüne yok.

 

100 gramında 11 miligram kalsiyum bulunan armut özellikle gençlerde kemiklerin geliÅŸmesi ve güçlenmesinde iyi rol oynuyor. Bu meyvede bor da var! Bu da kalsiyumun kemiklere tutunmasını saÄŸlıyor.

 

Yine bitmedi; antioksitan özellikleri sayesinde kalp-damar hastalıkları riskini azaltıyor. “Scince Daily” dergisinde yayınlanan bir araÅŸtırmada, armutun kalp krizi ve onun tetikleyebileceÄŸi beyin kanaması olasılığını yüzde 52 azalttığı belirlendi.

 

Üzerinize yorgunluk çöktüÄŸünde bir armut yiyin. 100 gram armutun içerdiÄŸi 6 miligram C vitamini bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücudun zindeliÄŸine kavuÅŸmasını saÄŸlıyor.

 

Son olarak, armut C vitaminin yanı sıra B9 vitamini ile “Polifenol” içeriyor. Bunlar son derece güçlü antioksitanlar. Onların sayesinde, hava kirliliÄŸi ve stres gibi nedenlerin yol açtığı hücrelerin erken yaÅŸlanmasının önüne geçebilirsiniz. B9 vitamini ayrıca hücrelerin yenilenmesini de saÄŸlıyor.

 

Özetle, “Armut giren eve doktor girmez!”



Etiketler: