Hamburgerin Unutulmuş Kardeşi 'Patty Melt'

Çavdar ekmeği, karamelize soğan (Soğanın tereyağı, tuz, su ve nar ekşisi ile kavrulması), kıyılmış sığır eti ve eritilmiş peynir. “Patty Melt”in malzemesi bu. Ancak hiçbir zaman hamburger kadar popüler olamadı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Hamburger çoktan savaşı kazandı ama “Patty melt” teslim olmadı. Bir gurme “New York Times”e yaptığı açıklamada, “Biz amatör ‘Patty Melt’ düşkünleri hamburgere karşı her zaman azınlıkta olacağız, bunun bilincindeyiz” diyor . Hamburger ile peynirli et ızgara arasında bir yerlerde duran bu “Hibrid sandviç”, 1940’larda Kaliforniya’nın San Francisco kentindeki bir restoranda doğdu. Zaten ABD dışında bilen de yok.

 

Hamburger ile “Patty melt” arasındaki fark ekmekle başlıyor: Hamburgerde “Bun” denilen içi tuzlu maddelerle doldurulan buğday unundan yapılmış yumuşak ve kabarık bir ekmek kullanılıyor. “Patty melt”te ise düz ve açılı yulaf ekmeği tercih ediliyor. Sonra içine peynir, karamelize soğan ve sığır eti dolduruluyor.

 

Malzemenin hepsi pişiriliyor ve ortaya lezzetli bir karışım çıkıyor. Meraklılarına göre, ilk lokmadan sonuncuya kadar yiyenlere ağızlarında eriyecek kadar lezzetli bir tad veriyor. Son zamanlarda New York’taki restoranlarda “Patty melt”in itibarının biraz arttığı gözleniyor.



Etiketler: