Günde Kaç Saat Uyumak Gerekir? İdeal Uyku Süresi Kaç Saattir?

Youtube'da yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda bir insanın ideal uyuma süresinin kaç saat olduğu konusunda detaylı bilgiler verdi. Bir insan günde kaç saat uyumalı? İdeal uyku süresi kaç saattir? Cevaplar haberimizde...

 

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda sağlıklı bir gün geçirmek için bir insanın günde kaç saat uyuması gerektiği konusunda detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü Youtube kanalı Şifabul, yayınladığı videosunda bir insanın ideal uyku süresi hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

İnsan için ideal uyku süresi ne kadardır?

 

Sağlıklı olmak için 7-8 saat arası bir uyku uyumanın gerektiğine inanırız. Hâlbuki bu süre her zaman doğru olmayabilir. Bedenin biyolojik saatine ve uyku döngüsüne uygun hareket etmek sağlığa faydalıdır. Uyku hayatımızın çok önemli bir kısmını oluşturur. Bedenimizin ihtiyaç duyduğu uyku miktarı yaşımızla doğrudan alakalıdır. Yaş aldıkça beden fonksiyonları bundan olumsuz yönde etkilenir. Bu süreci yavaşlatmanın en iyi yöntemlerinden biri yeterli miktarda uyumaktır.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.