Avokado Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda avokado meyvesinin faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda avokado meyvesinin faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda avokado meyvesinin faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Yayınladığı videosunda avokado meyvesinin faydaları hakkında konuşan ünlü sosyal medya fenomeni bu konuda detaylı bilgiler verdi. 

 

Avakado meyvesinin faydaları nelerdir? 

 

Avokado, ilk olarak Orta Meksika’da ortaya çıkan ve sonrasında dünyanın birçok yerinde yetiştirilmeye başlayan, oldukça zengin besin değerine sahip bir meyvedir. Avokado çiğ olarak, yemeklerin veya salatanın içinde tüketilebilir. Bu meyvenin enerji değeri yüksektir. Ayrıca yağ, protein ve lif bakımından da oldukça verimlidir. İçerisinde oleik asit, folik asit, omega 3 ve omega 6 da barındırır. Bunun yanı sıra, bol miktarda A, E, B, C, K vitaminleri ve potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, bakır, manganez, fosfor ve çinko içerir. Avokado, antioksidan olma niteliği de taşır. İnsan vücuduna mucizevi etkileri olan bu meyve sayısız fonksiyonu ile oldukça yararlıdır.

 

Dilerseniz, avokadonun faydalarına hep birlikte göz atalım...

 

1. Kalp sağlığını korur ve kolesterol seviyesini dengeler.

2. Sindirim sistemi dostudur.

3. Karaciğeri korur.

4. Göz sağlığında etkilidir.

5. Kemik sağlığını korur.

6. Ruh sağlığını olumlu yönde etkiler.

7. Hamilelikte bulantı problemlerinin önüne geçer.

8. Ağız kokusunun önüne geçer.

9. Cilt ve saç bakımında etkilidir ve yaşlanmayı geciktirir.