Glutatyon Serumu Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar glutatyon tedavisi yaptırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği glutatyon tedavisi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlemi kimlere nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

 

Glutatyon, sistein, glisin ve glutamin adı verilen üç amino asidin kombinasyonudur. Vücudumuzdaki hücrelerin nerdeyse çoğunda bulunur, ancak çoğunlukla karaciğerde konsantre olarak bulunur. Glutatyon, vücudunuzda dolaşan tüm kötü molekülleri toplayan ve onları etkisiz hale getiren yapışkan bir kükürt kimyasal grubu içerir. Bunlara serbest radikaller denir ve yok edildiklerinde bağışıklık sisteminiz büyük bir destek alır. Glutatyon sürekli yaşanan hastalıkların dışında kronik seyreden hastalıkların belirtilerinin azaltılması amacı ile de vücut için oldukça önemli bir antioksidandır. Bu nedenle de glutatyon bulunan besinleri tüketmek çok önemlidir.

 

Glutatyon eksikliği belirtileri nelerdir?

 

Yaş ilerledikçe vücudun ürettiği glutatyon miktarlarında da azalmalar görülmektedir. Vücutta bulunan toksin miktarlarında artış olması durumlarında da glutatyon oranında ciddi bir azalma meydana gelir. Vücut için oldukça önemli olan bu antioksidanın azalması durumunda serbest radikaller yok edilemez ve vücuda ciddi zararlar verir. Glutatyon vücutta dolaşır ve serbest radikalleri bünyesinde toplar. Daha fazla serbest radikal alamayacak duruma geldiği zaman ise karaciğere gider ve burada yenilenir. Normal şartlar altında glutatyonun 'u oksitlenmiş durumdadır, yüzde 90'ı ise aktif bir şekilde çalışmaktadır. Vücutta bulunan aktif glutatyon miktarı yüzde 90 altına düştüğünde serbest radikaller vücuda zarar vermeye başlamaktadır. Toksin maddeler birikmeye devam ettikçe vücuttaki glutatyon miktarlarında da daha fazla azalmalar meydana gelir. Vücutta bulunan glutatyon miktarı yüzde 70'in altına düştüğü zaman bağışıklık sisteminde ciddi problemler ortaya çıkmaya başlar. Vücuttaki glutatyon miktarında azalmaların meydana gelmesi içsel sebepler ya da dış (çevresel) faktörler nedeni ile olabilmektedir. İç faktörler; DNA onarımı, bağışıklık sistemi, oksidatif stresten korunma gibi sebepler neticesinde vücudun glutatyona olan ihtiyacının artması sebebi ile meydana gelmektedir. Dış faktörler ise, vücudun gün içerisinde maruz kaldığı toksik maddeler sebebi ile vücuttaki glutatyon miktarının düşmesi neticesinde olmaktadır. 

 

Glutatyon tedavisi kaç seansdır?

 

Uygulama ilk yapıldığı zaman en az 10 seans devam edilmesi önerilmektedir. Bu seanslar da haftada 1 ya da 2 kere olacak şekilde programlar düzenlenir. İsterlerse tek seanslık şekilde de uygulamalar yapılmaktadır. Bunun yanında ayda bir kere olacak şekilde de seanslar düzenlenmektedir. 10. seansın da bitimi ile tüm etkiler belirgin bir şekilde görülmektedir. Bu uygulama istendiği zaman tekrarlanabilen bir uygulamadır. Kişiler tedaviye devam etmeseler de uygulamanın etkisi 2 ile 4 ay arasında sürecektir.

 

Glutatyon tedavisi nasıl yapılır?

 

Glutatyonun vücuda alınarak aktif bir şekilde kullanılmaya başlanmasının en başarılı yolu damar ile vücuda alınmasıdır. Uygulama ağrısız olarak damar yolu ile yapılır. Toplamda 10 ya da 15 dakika gibi kısa sürede gerçekleşmektedir. Glutatyon tedavisi toz vücuda verilmeden önce ampuwa ya da saf su ile karıştırılıp bu şekilde vücuda verilmektedir. Glutatyon ağız yolu ile alınamaz. Çünkü bu tarz bir uygulamada midede etkisini tamamen yitirir ve herhangi bir faydası olmaz. Glutatyonun damar yolu ile alınması sayesinde direkt bir şekilde kana karışmaktadır. Bu şekilde vücutta bulunan serbest radikaller ile hızlı bir şekilde savaşmaya başlayacaktır. böylelikle vücut hücreleri koruması da sağlanmış olur.

 


Etiketler: