Fransa'da 38 Yaşındaki Genç Parkinson Hastalığına Yakalandı!

Anthony Desjardins adlı 38 yaşındaki Fransız vatandaşına 2 yıl önce, 38 yaşındayken “Parkinson” teşhisi konuldu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bugün 40 yaşında olan Anthony, İnstagram ve Facebook’ta açtığı hesaplarla doktorları ve hastaları konuk ederek kamuoyunu bu hastalığa karşı bilinçlendirmeye çalışıyor. “Hastalardan çok mesaj alıyorum.Çoğu kaygılarını nasıl aşabileceklerini soruyorlar. Bana gelince, kendimle dalga geçiyorum” diyor.

 

Öykünün başına dönelim. Anthony Desjardins’e “Parkinson” teşhisi konulduğunda 38 yaşındaydı. Ancak bu hastalığa yakalandığını bilmeden ilk belirtilerini 4 yıl önce hissetmeye başladı.Şöyle anlatıyor:

 

“Hafif belirtileri. Üstünde durmadım, çok kaygı verici değildi. Sadece hareketlerim yavaşlamıştı. Sağ elimde bir sertleşme olduğunu hissediyordum. Bunu yorgunluğa ve strese bağlıyordum.”

 

O tarihte Anthony, bir süpermarkette reyon şefi olarak çalışıyordu. Hastalığı yavaş yavaş ilerledi. Söz yine Anthony’nin: “Elimi giderek daha zor kullanıyordum. Bu da işimi yapmamı önlüyordu. Paketleri taşırken, reyonlara ürünleri yerleştirirken sıkıntı çekiyordum, Günlük hayattaki ayakkabımı giymek ceketimi giymek gibi sıradan jestler bile çileye dönmüştü.”

 

Anthony sonunda doktora gitti. Doktor bir dizi klasik test ve kontrolden geçirdi. Ama hiç bir teşhis konulamadı. Onun üzerine Anthony son çare başvurdu: Bir nörologa gitti. Teşhis çok kısa sürede geldi: Ne yazık ki, “Parkinson” hastalığına yakalanmıştı.