Fas Krali 6'ıncı Muhammed Zanzibar Adası'nda Muhteşem Bir Malikane Yaptırıyor!

Hint Okyanusu’nun turkuvaz renkli suları, palmiyeler, bembeyaz kumlar… Tanzanya’ya bağlı Zanzibar adası gidenleri büyülüyor. Büyülenenler kervanına Fas Kralı 6’ncı Muhammed de katıldı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Fas’ın internet haber sitesi “Le Desk”, Kral’ın adada inşa ettirdiği rezidansın bitmek üzere olduğunu, yakında konuklarını ağırlayabileceğini yazdı. Haberde şu bilgilere yer verildi: “Kral’ın rezidansı için Zanzibar’da mevcut eski bir malikane satın alındı. Söz konusu malikane, Zanzibar’ın Umman’a bağlı olduğu dönemde bir sultan tarafından inşa ettirilmişti.”

 

Zanzibar’ın eski mahallesi “Stona Town”de yer alan 1832’de Umman Sultanı tarafından inşa ettirilmiş saray yenilenerek Fas Kralı 6’ncı Muhammed’in rezidansına dönüştürülüyor.

 

(Not: Zanzibar, 1698 yılında Umman’a bağlandı. Dönemin sultanı, adanın savunması için önce bir kale inşa ettirdi. 1832’de ise o dönemin Umman Sultanı, çok sık gelip kalacağı bir saray inşa ettirdi. 6’nci Muhammed’in işte bu sarayı satın alıp yeniden tasarlattığı belirtiliyor.

 

Zanzibar 6 Nisan 1861’de Umman’dan ayrılıp bağımsız bir sultanlığa dönüştü. 1890’da da İngiliz egemenliğine girdi.) Fas Kralı’nın rezidansının inşasına 2017 yılında başlandı, ancak 2020’de Kovid-19 salgını nedeniyle ara verildi. Kral 6’ncı Muhammed 2016’da çıktığı Afrika turnesi kapsamında Tanzanya’ya da uğradı, Zanzibar’ı çok sevince daha sonra yeniden gidip 5 gün tatil yaptı. İşte o tatil sırasında adaya hayran kaldığı belirtiliyor.