Amerika'da En Geniş Arazi Satın Alan Yabancılar Sıralamasında Çin'in Komünist Parti Üyesi Bulunuyor!

Amerika’da özel mülkiyet arazisi konusunda uzmanlaşmış “Land Report” dergisi ve web sitesi tarafından yayınlanan son raporda, Çinli milyarder Chen Tianqiau’nun Oregon eyaletinde 200 bin dönüm araziye sahip olduğu açıklandı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Chen, uluslararası yatırım şirketi olan “Shanda Group”un kurucusu, başkanı ve genel müdürü. Çin medyasına göre, Chen, Çin Komünist Partisi üyesi ve Çin hükümeti ile çok sıkı ilişkilere sahip. O kadar ki, Çin Komünist Parti’nin yan örgütlerinin bir çoğunda yönetici olarak görev yapıyor.

 

Chen, 2015 yılında Oregon eyaletinde 85 milyon dolar ödeyip 198 bin dönüm (Yaklaşık 80 bin hektar) arazi satın aldı. Bu onu Amerika’nın 82’nci en büyük toprak sahibi ve 2’nci en büyük yabancı toprak sahibi konumuna getirdi. Chen’i yabancı toprak sahipleri kategorisinde Maine eyaletinde bir milyon dönümden fazla araziye sahip Kanadalı bir aile geçiyor.

 

“Land Report” dergisinin araştırmasında, Oregon eyaletindeki “Bull Springs Skyline” ormanlarının 13 bin 400 hektarı Chen’in satın aldığı arazide bulunuyor. Ormanda dereler, muhteşem ağaçlar ve vahşi hayvanlar yer alıyor. Oregon’un Cumhuriyetçi Partili Milletvekili Lori Chavez DeRemer, eyaletin en değerli ve en sınırlı zenginliği olan ormanlarının Çin Komünist Parti üyesi biri tarafından satın alınmasının son derece kaygı verici olduğunu açıkladı, “ABD topraklarının yabancıların eline geçmesi çiftçilerde, hayvan yetiştiricilerinde ve ormancılarda derin rahatsızlık yaratan ciddi bir sorun oluşturuyor” dedi.

 

Chen ayrıca New York’ta, Los Angeles’ta ve Kaliforniya’nın başka kentlerinde çok sayıda mülke de sahip. Bu mülklerin her biri on milyonlarca dolar değerinde. 1973 doğumlu olan Chen, genç yaşından itibaren Çin Komünist Partisi’nin öğrenci örgütlerine katıldı. 1990’da Fudan Üniversitesi’nin ekonomi fakültesine kayıt yaptırdı. 1991’de Çin Komünist Partisi’ne üye oldu, 1993’te Şanghay Belediyesi tarafından “Örnek öğrenci” seçildi.

 

Çin devlet gazetesi “Beijing Review” Chen’in Komünist Çin’in kurucusu Mao Zedong’un ateşli bir taraftarı olduğunu yazdı. Ayrıca Chen’in bürosunun duvarlarını Mao’dan alıntıların süslediği belirtildi. En sevdiği alıntı şu: “Stratejik açıdan tüm düşmanlarımızı küçümsemeliyiz ama taktik açıdan onları ciddiye almalıyız.” Mao’nun bu konuşmayı 1957 Kasım’ında Moskova’yı ziyareti sırasında Amerikan emperyalizmine gönderme için yaptığı belirtildi.



Etiketler: