Esra Erol'da Sahte Mehdi Olayı Nedir? Nihat Hatipoğlu Devreye Girdi!

Esra Erol'da Mustafa Çabuk olayı nedir? ATV'de yayınlanan Esra Erol'da programında Sahte Mehdi olayı Türkiye'yi ayaÄŸa kaldırırken konuya Prof. Nihat HatipoÄŸlu da dahil oldu. Ä°ÅŸte detaylar..

 

Esra Erol’un programına katılan Fatma Olgun isimli anne, kızı Zeynep’in kayıp olduÄŸunu söyledi. Anne, kızının Mustafa Çabuk isimli bir adam tarafından kaçırıldığını iddia etti. Bu adamın, kendisini ‘mehdi’ olarak tanıttığını ve Çanakkale Bayramiç’te bir termal otelde 300 kiÅŸiyi zorla tuttuÄŸunu öne sürdü. Anne, kızının hayatından korktuÄŸunu ve yetkililerden yardım istediÄŸini belirtti.

 

Bu iddia, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düÅŸtü. Konu ile alakalı son açıklama ise Nihat HatipoÄŸlu’ndan geldi.

 

NÄ°HAT HATÄ°POÄžLU: “MEHDÄ° ÅžU ANDA YOK”

 

Bu olayın ardından ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat HatipoÄŸlu, mehdi hakkında bilgi verdi. HatipoÄŸlu, Mehdi’nin bulunacağı dönemde deccal’in de çıkacağını, ancak ÅŸu anda deccal’in ortada olmadığını söyledi. HatipoÄŸlu, kendilerini mehdi olarak tanıtan veya tanıtan kiÅŸilerin sahtekar veya hasta olduÄŸunu ifade etti. HatipoÄŸlu, “Åžu anda mehdi söz konusu deÄŸildir” dedi.

 

HatipoÄŸlu, Mehdi’nin nasıl tanınacağına dair hadislerden bahsetti. HatipoÄŸlu, Mehdi’nin Hz. Muhammed’in adını ve künyesini taşıyacağını belirtti ve yüzünde nurun olacağını, omzunda ise peygamber mührü bulunacağını, Hz. Ali’ye benzeyeceÄŸini, insanlara Kur’an ve sünnete göre hükmedeceÄŸini, Hz. Ä°sa ile birlikte deccal ile mücadele edeceÄŸini, dünyaya adalet ve barış getireceÄŸini anlattı. HatipoÄŸlu’nun açıklamaları, Esra Erol’da yaÅŸanan ÅŸok iddiaya yeni bir bakış kazandırdı. Ä°lahiyatçının net ifadeleri, mehdi olduÄŸunu iddia eden kiÅŸilere karşı halkı uyardı.