Esra Erol'da Sahte Mehdi Mustafa Çabuk'un Gizlilik Sözleşmesi Ortaya Çıktı! Gündem Oldu!

ATV'nin beğeniyle takip edilen programı 'Esra Erol'da' her hafta olduğu gibi bu hafta da izleyicileri ekran başına kilitledi. Programa katılan Fatma Olgun isimli bir anne, 7 aydır kayıp olan 21 yaşındaki kızı Mevlüde Olgun'u bulmak için Esra Erol'dan yardım istedi. Anne Olgun, deprem sonrasında psikolojisi bozulan kızı Mevlüde'nin sosyal medyada tanıştığı ve kendisini Mehdi olarak tanıtan Mustafa Çabuk isimli sözde hocayla konuşmaya ve onun videolarını izledikten evden kaçtığını söyledi. Olayın muhatabı Mevlüde ise yayına katılarak, akılalmaz açıklamalarda bulundu.

 

Sahte Mehdi mağdurları stüdyoya akın etti. 'Mehdi' olduğunu iddia eden Mustafa Çabuk'un akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesi ile yakalandığı anda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılmak üzere aranması olduğu ortaya çıktı. Bugün ise yeni gelişmeler yaşandı. Köylüler sahte Mehdi'nin oteline akın etti. Esra Erol ise sahte Mehdi'nin gizlilik sözleşmesi imzalattığını ortaya çıkardı. Erol canlı yayında sözleşmenin detaylarını da tek tek açıkladı ATV'nin reyting rekortmeni programı Esra Erol, her hafta olduğu gibi bu hafta da büyük beğeniyle izlendi. Esra Erol'un bu haftaki programında ilginç bir olay yaşandı. 12.02:2024 tarihinde programa katılan Fatma Olgun isimli bir anne, 7 aydır kayıp olan 21 yaşındaki kızı Mevlüde Olgun'u bulmak için Esra Erol'dan yardım istedi

 

"KENDİSİNİ MEHDİ OLARAK TANITAN SÖZDE HOCAYA KAÇTI”

 

Anne Olgun, deprem sonrasında psikolojisi bozulan kızı Mevlüde'nin sosyal medyada tanıştığı ve kendisini Mehdi olarak tanıtan Mustafa Çabuk isimli sözde hocayla konuşmaya ve onun videolarını izledikten evden kaçtığını söyledi. Anne Fatma Olgun, "Sözde hoca Mustafa, kızımı kandırıp kaçırdı. Kızımı aradığımda "ben halifemin yanındayım" ifadelerini kullandı. Konuya ilişkin konuşan anne şöyle konuştu: "Kızım işe başladıktan sonra sosyal medyada takılmaya başladı.Telefonunu sık sık kullanmaya başladı. Gerçek bir Mehdi'nin çıktığını söyledi. Bir gün bana "anne hadislerdeki Mehdi dünyaya inmiş. Çanakkale'deymiş. Ben bu kişiyi gidip görmek istiyorum." dedi. Bende eşime söyledim. "Vazgeçmiyor. Kalk bu hocayı götür" dedim. Eşim öyle bir şey yok." Dedi. Kızım vazgeçmedi bir gün kalktı ve gitti" dedi. 7 ay önce evden kaçtı." 21 Haziran 2023 günü kalktığımızda baktık evde yok, aradık. "Ben arkadaşımla geziyorum. Akşam geleceğim." dedi. Babası akşam tekrar aradı. "Neredesin" deyince "ben halifemin yanındayım" dedi. Sonra "Çanakkale'deyim siz beni istiyorsanız siz çıkıp gelin yanıma" dedi. Mustafa Çabuk'u takip ettikten sonra davranışları değişti. Gitmeden iki ay önceden çarşafa girdi. Aşırı ağlıyordu. Anne, Mustafa Çabuk isimli sözde hocanın sadece Mevlüdeyi değil başka kadınları genç kızları da yanında topladığını iddia etti. Anne, "Kızım bana burada kadınlar ve çocuklar var."diyordu. 7 ayda sadece 1 kere konuşabildim." ifadelerini kullandı.

 

MUSTAFA ÇABUK'UN ARANMASI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

 

'Mehdi' olduğunu iddia eden Mustafa Çabuk, kaçak kazıda yakalandı… Sözde hocanın şu an akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesi ile yakalandığı anda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılmak üzere aranması olduğu ortaya çıktı. Sözde hoca hakkında gelen "bıçaklama, kasten yaralama, sahtecilik" gibi pek çok korkutan ihbar herkesi şoke etti. Esra Erol'un 15 Şubat 2024 tarihindeki yayınında sözde mehdi Mustafa Çabuk ile ilgili birçok ihbar gelmeye devam etti. Programa bağlanan kişiler, yakınlarının aile olarak kandırıldığını anlattı. Aynı zamanda tüm maddi varlıklarını sözde hoca Mustafa Çabuk ile paylaştığını da söyledi. Mustafa Çabuk tarafından kandırılan kişiler kırbaçlanarak günah çıkardıklarını ve termal otelde yaşananların kimseye anlatılmamasına yönelik sözleşme imzaladıkları söylendi. Çanakkale'den bağlanan köyün muhtarı ve köylüleri sözde mehdinin 'köye depremzede getireceğim' diyerek köye yerleştiğini anlattı. Bir köy sakini ise "Kazı bölgesinde silahlar bulundu. Göründükleri gibi değiller. Esra abla orası normalde Ilıca bölgesi orası ama kimse aldırmıyorlar. Kendi mülkü gibi davranıyorlar." dedi. Programın muhabiri Caner, Termal otelin bahçesini içini gezen Hasan, "25 tane aşağıda bungalov ev var. Hepsi iskanlı, kapı numaraları var. Burada herkes ne iş yapıyorsa onu yapıyorum. Yeri geliyor. Resepsiyonda oturuyorum. Yeri geldi dönercilikte yaptık. Kimseden para almadık. Geldiğimiz günden beri hiçbir adli vaka olmadığı halde kapımızdan jandarma eksik olmuyor." dedi. Hasan'ın babası 6 ay otelde yaşadığını anlattı. Baba, "Türkçe namaz kılınıyor. Günah çıkarmalar var. Sözde mehdi ve oğlum oradakilerin beynini yıkıyor. Bu konuşan benim oğlum değil. benim oğlum karıncayı bile incitmez. Ben peygamber efendimizin hadislerini okuyordum. "Mustafa Çabuk, dede o hadisler benim için indirildi diyordu" diyerek sözde mehdinin şeytan konuşturma seansı saçmalıkları ardından otelden ayrıldığını açıkladı. Mustafa Çabuk'un 300 kişiyi zorla tuttuğu termal oteldeki harem iddiasına yenileri eklendi. Mustafa Çabuk'un bir de savaş planı olduğu ortaya çıktı. Mustafa Çabuk'un müritlerinin, "Biz 1500 kişi olduğumuzda savaş çıkartacağız" şeklinde mesajlar paylaştığı öğrenildi.

 

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

 

Esra Erol, sözde 'mehdi'nin gizlilik sözleşmesi imzalattığını da ortaya çıkardı. Erol canlı yayında sözleşmenin detayları kan dondurdu. Esra Erol yaptığı açıklamada, "Ziyaretçi misafir formu olarak düzenlenmiş. Yetkili mahkemelerin, verilerin korunmasının, yasaların uyumu, ziyaretçilerin ve kalacak olan misafirlerin sorumluluklarının neler olduğunu, görev tanımlarını belirtmiş. Kan grubunu ve hastalıklarını da yazmışlar. Görev tanımlarında dikkatimi çeken E Maddesi oldu. Sözde Hazreti Mehdi hadislerde bilinen tüm deliller ile tanır. Yani ona biat edilir." ifadelerini kullandı.