Esra Erol'da Fatma Olgun Kimdir? Mevlüde Olgun Kimdir? Mevlüde Olgun Olayı Nedir?

Esra Erol'da Fatma Olgun kimdir? Mevlüde Olgun olayı nedir? Mevlüde Olgun kimdir? ATV'de yayınlanan Esra Erol'da programında işlenen Mevlüde Olgun olayı ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette merak konusu oldu. Peki Esra Erol'da Mevlüde Olgun kimdir? Mevlüde Olgun olayı nedir? Fatma Olgun kimdir? Cevaplar haberimizde..

 

Fenoreporter - TV Haberleri Servisi

 

Esra Erol'da Fatma Olgun kimdir? Mevlüde Olgun olayı nedir? Mevlüde Olgun kimdir? ATV'de yayınlanan Esra Erol'da programında işlenen Mevlüde Olgun olayı ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette merak konusu oldu. Peki Esra Erol'da Mevlüde Olgun kimdir? Mevlüde Olgun olayı nedir? Fatma Olgun kimdir? Cevaplar haberimizde..

 

esra erol da fatma olgun kimdir mevlude olgun kimdir mevlude olgun olayi nedir

 

Esra Erol'da Fatma Olgun kimdir? Mevlüde Olgun olayı nedir? Mevlüde Olgun kimdir?

 

esra erol da fatma olgun kimdir mevlude olgun kimdir mevlude olgun olayi nedir

 

Esra Erol'da Fatma Olgun kimdir? Mevlüde Olgun olayı nedir? Mevlüde Olgun kimdir? İstanbul’da ikamet eden kızı Fatma Olgun 21 yaşındaki kızı Mevlüde Olgun’un sözde hoca Mustafa Çabuk tarafından kandırıldığını iddia ederek Esra Erol’dan yardım istedi. Fatma Olgun yemek bölümünde çalıştığı için tesettüre giremediğini söyleyen anne Fatma Olgun kendisi gibi önceleri normal kapalı olduğunu söyledi. Kızının sözde hoca Mustafa Çabuk’un videolarını izledikten sonra değiştiğini ve sürekli kendisini hocanın yanına gitmek için baskı yaptığını söyledi.

 

esra erol da fatma olgun kimdir mevlude olgun kimdir mevlude olgun olayi nedir

 

Videoları izledikten sonra aşırı bir namaz kılma eylemine girdiğini söyleyen anne Fatma Olgun namaz kıldıktan sonra ağladığını söyledi. Depremden sonra kızı Mevlüde Olgun’un ölüm korkusuna kapıldığını söyledi. Kızının Çanakkale’de bu kişinin yanına gittiğini savcılığa başvurduğunu ama kızının ifadesinde kesinlikle eve dönmeyeceğini söylediğini dile getirdi. Kızının eve dönmek istemediğini kendilerini yanlarına çağırdığını dile getirdi. 7 aydır kızının sesini bir kez duyduğunu dile getiren anne Fatma Olgun kendilerini oraya çağırdığını dile getirdi. Kendilerine mutfakta yemek yaptığını ve din ile ders gördüklerini söylediğini aktaran anne Fatma Olgun kızından daha başka bir bilgisi olmadığını dile getirdi.

 

esra erol da fatma olgun kimdir mevlude olgun kimdir mevlude olgun olayi nedir

 

Mevlüde Olgun canlı yayına bağlanırken Çanakkale'de sözde hoca Mustafa Çabuk'un yanında olduğunu söylerken müridi olduğunu kabul etti. Kendisinin İslami usullere göre yaşadıklarını, islamı öğrendiğini söylerken, kendisinin kayıp olmadığını söyledi. Çanakkale'de 300 kişi birlikte yaşadıklarını dile getirdi. Hz. Mehdi a.s.'ın Allah'ın elçisi olduğunu söyleyen Mevlüde Olgun kendisinin ve orada olanların halifenin izinde yaşamaya çalıştığını belirtti. Kendisi gibi orada çok fazla insan olduğunu söylerken, kendisiyle beraber gelen kişilerin evlerini satarak ilim yoluyla islami şartlara göre yaşamaya çalıştıklarını belirtti. 

 

esra erol da fatma olgun kimdir mevlude olgun kimdir mevlude olgun olayi nedir

 

Kendisini Allah'ın elçisi Mehdi a.s. olduğunu iddia ettiği idida edilen Mustafa Çabuk ile ilgili ihbarlar stüdyoya yağmaya devam ederken programa katılan bir izleyici daha önce bu tarikatın Şile Ağva'da olduğunu söyledi. Sözde hoca Mustafa Çabuk'un din ile alakası olmadığını söyleyen izleyici kısas adı altında yanındaki gençlere şiddet uyguladığını söylerken, kazı yaparken yakalandıklarını iddia etti. Tarikatın Çanakkale'de iki tane hotel tuttuğunu söyleyen izleyici Çabuk'un parası olmayanlara bankadan kredi çektirdiğini iddia etti. 

 

esra erol da fatma olgun kimdir mevlude olgun kimdir mevlude olgun olayi nedir

 

Canlı yayına bağlanan bir başka mağdur Nermin Hanım oğlunun mühendis olduğunu söylerken oğlunun 24 yaşında olduğunu söyledi. Oğlunun geçtiğimiz aylarda kazı yaparken tutuklandığını söylerken, oğlunun kendisine sözde hocaya laf söylediği için düşman olduğunu dile getirdi. Oğlunun kendisine sözde hoca Mustafa Çabuk'un Mehdi olduğunu iddia ettiğini, kendisine 1000 kişi olunca savaş çıkacağını iddia ettiğini dile getirdi.