Endonezya'da Bir Yavru Gergedan Kameraya Takıldı!

Endonezya’nın Java adasındaki Ujung Kulon ulusal parkında bir yavru gergedan kameraya takıldı. Bu da, dünyanın nesli en çok tehdit altında olan memeli türü için bir umut ışığı doğurdu. Ulusal park yetkilileri “Bu, Java gergedanının hayata tutunduğunu göstermesi açısından harika bir haber” açıklaması yaptılar.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Yetkililer bunun 2024’te görüntülenen üçüncü gergedan olduğunu bildirdiler. Endonezya’nın başkenti Cakarta’nın batısında yer alan ulusal parka birkaç ay önce 100’ü aşkın kamera yerleştirildi. Gergedanların bu sayede görüntülenebildiği belirtildi. 120 bin hektara yayılan, içinde şırıl şırıl akan derelerin ve yükseklerden süzülüp inen şelalelerin bulunduğu ulusal park inanılmaz sık ormanları ve bitki örtüsüyle gergedanın günümüzde doğal ortamda yaşabildiği tek yer olarak biliniyor.

 

Bir zamanlar Güney-Doğu Asya ülkelerinde binlercesinin yaşadığı gergedanlar, vahşi ve acımasız kaçak avcılar ve insanların onların yaşam alanlarını yok etmeleri nedeniyle tükenme noktasına geldi. Geçen Haziran’da polis Java’da 2018’den bu yana 26 gergedanı öldürdüklerini belirlediği bir kaçak avcı çetesini çökertti.