Dünyanın Yürüyüş İçin En Güzel 10 Kentinden 9'u Avrupa'da!

Yeni bir araştırmaya göre, dünyada yürüyerek keşfedilecek 10 kentten 9’u Avrupa’da bulunuyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Tatillerinizde gittiğiniz yeni bir kentte arabanızı uygun bir yerde bırakıp yürüyerek çevrenizi keşfetmek arzusuna kapıldınız mı? Öyle bir niyetiniz varsa bilin ki, bunun içn en elverişli 10 kentten 9’u Avrupa’da bulunuyor. İlk 10 listesinin başında Münih yer alıyor. Onu Milano, Varşova ve Helsinki izliyor.

 

Avustralya’daki “Compare the Market Australia” sitesi yürüyüş mesafelerini, güvenlik notlarını, toplu ulaşım araçları maliyetini dikkate alan bir araştırmayla, dünyanın arabasız keşfedilecek en güzel kentlerini listeledi. Avrupa dışında ilk 10’a sadece Tokyo girebildi. Ama iyi bir yerde: Madrid, Oslo, Kopenhag ve Amsterdam’ın önünde.

 

Avustralya sitesi insanların en iyi yürüyüş yapabilecekleri kentleri bulmalarına yardım için belirledikleri 8 kritere göre 53 şehire mercek tuttular. Bu kriterler arasında yaya yollarının çokluğu, güvenlik, aylık ortalama yağış miktarı, toplu ulaşım araçlarının fiyatı, bisiklet yollarının varlığı gibi unsurlar da vardı.

 

Sonuçta merkezi büyük ölçüde yayalaştırılmış, tarihi binalarının güzelliği ve geniş parklarıyla Münih ilk sırayı aldı. Münih’i Milano izledi. Üçüncü sıraya Varşova yerleşti Amsterdam, 500 kilometrelik bisiklet yolu sayesinde dördüncü sırayı aldı.