Yaz Turizmi Mevsiminde Avrupa'nın 5 Kentinden Uzak Durun!

Yaz turizmi mevsiminde Avrupa'nın aşağıdaki beş kentinden uzak durmanız gerekiyor. Neden mi? İşte detaylar...

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

1-Dubrovnik (Hırvatistan): Adriyatik kıyısındaki bu şehir özellikle “Taht Oyunları” dizisinden sonra çok popüler oldu. Özellikle, Temmuz ve Ağustos aylarında turist akınına uğruyor. O kadar ki, kent nüfusunun 36 katını ağırlamak zorunda kalıyor. Tabii bu d daracık sokaklarında dolaşmayı iyice zorlaştırıyor. İlle de Dubrovnik’e gitmek istiyorsanız, Mayıs ayı başlarını veya Eylül ortasından Ekim ortasına kadar olan dönemi tercih edin.

 

2-Venedik (İtalya): Kuzey İtalya’nın bu sular içindeki kenti uzun süredir kitle turizmiyle mücadele ediyor.  Son olarak transatlantik gemilerinin girişini yasakladı, ayrıca günü birlik gelen turistlere önceden rezervasyon koşulunu getirdi. Çünkü yaz aylarında kent halkının 21 katı turist ağırlamak zorunda kalıyor. Venedik’e gitmekte kararlıysanız, Eylül-Kasım ayları arasındaki dönemde 2-3 gün için rezervasyon yaptırın.

 

3-Bruges (Belçika):  Orta Çağ’dan kalma ve UNESCO’nun insanlık mirası listesinde yer alan Belçika’nın Bruges’e yaz aylarında kent nüfusunun 21 katı turist akın ediyor. Kalabalıktan uzak bir Bruges ziyareti düşünüyorsanız, ya Mayıs ayı başını, ya da Eylül ayını tercih edin.

 

4-Rodos (Yunanistan):  Ege Denizi ile Akdeniz’in kavuştuğu noktada olan bu güzel ada da yaz mevsiminde nüfusunun 21 katı turist ağırlıyor.  Milyonlarca turist antik kalıntıları gezmek ve muhteşem plajlarında denizin tadını çıkarmak için Rodos’a koşuyor. Sakin bir Rodos tatili düşünüyorsanız, Nisan-Mayıs aylarını tercih edin.

 

5-Reykjavik (İzlanda): Avrupa’nın en çok turist çeken kentleri arasında İzlanda’nın başkenti Reykjavik’in de yer alması şaşırtıcı gelebilir. Ancak kuzeyin bu soğuk ülkesinde Haziran-Ağustos ayları arasında iklim ılıman, günler daha güneşli , bu nedenle de turist kaynıyor. Reykjavik ayrıca hareketli gece hayatı ve bir çok festivaliyle de ilgi görüyor. Sakin dönem isteyenlere Mayıs veya Eylül ayları öneriliyor.



Etiketler: