Dünya Snooker Şampiyonunun Sevgilisi Azılı Bir Uyuşturucu Satıcısı Çıktı!

Geçen yıl büyük bir sürpriz yaparak dünya “Snooker” şampiyonu olan Belçikalı oyuncu Luca Brecel, bu başarısını büyük ölçüde yeni kız arkadaşına borçlu olduğunu açıklamıştı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Ancak bilmediği bir şey vardı: Laura Vanoverberghe adlı kız arkadaşı önemli bir uyuşturucu pazarlamacısıydı. Kokaine önce içici olarak başlamış, sonra bir uyuşturucu çetesiyle işbirliği yaparak satıcılığa başlamıştı. Her şey 25 Haziran 2022’de başladı. Polis, tehlikeli bir şekilde araba kullanan 31 yaşındaki bir adamı durdurup gözaltına aldı. Wayan Z., adlı sürücüdeesrar vardı. Arabanın diğer yolcusu küçük yaştaki çocukta da.

 

Polis, Wayan Z.’nin evinde arama yapmaya karar verdi. Evde, Laura Vanoverberghe adında bir kadın vardı. Aramada evde kokain, esrar, nakit para, bir cop, bir beyzbol sopası ve bir silah bulundu. Wayan Z., sorgusunda esrar ve kokain sattığını itiraf etti.  Yargıç onu denetim koşuluyla serbest bıraktı.3 ay sonra denetimli serbestlik koşullarını çiğnediği için yeniden tutuklandı.

 

Cep telefonunda Laura Vanoverberghe ile sürekli iletişim kurduğuna ilişkin kanıtlar bulundu. Wayan Z., ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu anlayınca, polise götürülürken cep telefonunu aracın paspası altına saklamaya çalıştı. Savcı, “Bu korkusunun ve telaşının nedenini çok çabuk çözdük. Çünkü serbest bırakıldıktan sonra uyuşturucu işine devam etmişti” dedi.

 

Cep telefonları çözülünce, Wayan Z. Ve çetesinin 70’i aşkın iş ortağıyla piyasaya büyük miktarda uyuşturucu sürdükleri ortaya çıktı. Hem sentetik, hem de doğal uyuşturucuların ticaretini yapıyorlardı. Wayan Z., yeniden tutuklandı ama şartlı tahliyeyle 2 ay sonra tekrar serbest kaldı. Ama serbestliği yine uzun sürmedi. 2023 Temmuz’un yeniden tutuklandı. Şimdi hala cezaevinde.

 

İki banka hesabında yapılan araştırmaları Wayan’a onlarca kez para gönderildiğini belgeledi. J havalelerin yüzde 70’i uyuşturucu işinde olan insanlardan geliyordu. Savcı Wayan hakkında 5 yıl hapis talebinde bulundu. Peki, dünya “Snooker”  şampiyonu Luca Brecel’in kız arkadaşı Laura Vangoverberghe’in kaderi ne olacak?

 

O da 2023 Eylül’ünde tutuklandı. O tarihte şampiyon Brecel ile 6 aydır birlikte yaşıyordu. Brecel dünya şampiyonluğunu büyük ölçüde yeni aşkına, yani ona borçlu olduğunu söylüyordu. Ama şimdi Laura Vangoverberghe 37 aya kadar hapis talebiyle yargılanıyor