Dolar 60 TL Olur Diyordu! Selçuk Geçer'den Yeni Dolar Açıklaması! Karamsar Tablo Çizdi!

Sosyal medyada yaptığı ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Selçuk Geçer yayınladığı yeni videosunda dolar ile ilgili karamsar açıklamalarına devam etti. 

 

Sosyal medyada yaptığı ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Selçuk Geçer yayınladığı yeni videosunda dolar ile ilgili karamsar açıklamalarına devam etti. Sosyal medyada yaptığı ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Selçuk Geçer yayınladığı yeni videosunda dolar ile ilgili karamsar açıklamalarına devam etti. 

 

Medyatava'nın haberine göre; YouTube kanalı üzerinden çektiği videolar ile piyasalara ilişkin sık sık bilgilendirmelerde bulunan Ekonomist Selçuk Geçer, geçtiğimiz gün yeni bir video daha çekti. Videoda hem dolar kurunun gidişatına hem de mevcut para politikalarına değinen Selçuk Geçer, karamsar bir tablo çizdi.

 

AĞUSTOS SONU EYLÜL BAŞI DOLAR 20 TL’NİN ÜSTÜNDE

 

Çektiği videolarda sık sık dolara ilişkin değerlendirmelerde bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, son videosunda da dolara değinmeden geçmedi. Dolarda yeni bir seviye veren Selçuk Geçer, “Ağustos sonu eylül başı itibari ile benim öngörüm 20 liranın üstünde bir dolar kuru tutabilirler” açıklamalarıyla dikkat çekti. Ardından dolar kurunun böyle giderse durdurulamayacağını dikkat çeken Geçer; “Kur hareketleri açısından bakıldığında da sertleşmeye başlar. Ben sadece enflasyonun etkisinin kura uygulanmasıyla, dolar kurunun 30 liranın kıyısına gelebileceğini düşünüyorum” beyanında bulundu. Selçuk Geçer’in diğer açıklamaları ise, mevcut para politikalarını hedef aldı.

 

GEÇER, PARA POLİTİKASININ ACİLEN DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Ekonomi dünyasına ilişkin görüşleri ile dikkat çeken isimlerden biri olan Ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası’nın para politikasını eleştirdi. Var olan politikanın değiştirilmesini öneren Selçuk Geçer; “Bu durum bizi 5 Nisan 1994’e götürür, dört beş katına kadar artışlar görürüz. Bir anda 17 olarak gördüğümüz dolar kurunu 60-70 lira olarak görürüz. Umarım öyle bir şey olmaz ancak bu işin sadece para politikaları ile yönetilmeyeceğini hâlâ anlamış değiller. Sadece algı ve sözle yönetilemezsin” açıklamalarında bulundu. Ardından enflasyon rakamlarının da dahil edilmesiyle birlikte kurun değerinin şu an hissedilen ölçüde halihazırda 30 ila 35 TL bandı aralığında olduğuna vurgu yapan Geçer, açıklamalarını; “Zaten biz şu anda 30-35 lira aralığında dolar kuruna sahibiz ama Türkiye’de en ucuz şey dolar. Bu böyle kalamaz, devam edemez” sözleriyle noktaladı.