Dişlerinizi Fırçalarken Bu Hataları Yapmayın!

Diş bakımı sağlık için çok önemli. Ama dişlerinize nasıl baktığınız daha da önemli. Çoğumuz dişlerimiz için iyi bir şey yaptığımızı zannederek aslında kötülük ediyoruz. Bunların başında da diş fırçalamak geliyor.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

1859’da kurulan ve Amerikalı dış hekimlerinin tepe örgütü olan ABD Diş Sağlığı Derneği (American Dental Association), dişleri fırçaladıktan sonra diş macunundan ağzınızda kalanların suyla yıkanmamasını, sadece tükürülmesini tavsiye etti.

 

Derneğin sözcüsü ve Harvard Üniversitesi’nde diş hekimi olan Profesör Brittany Seymour diş fırçalamayla ilgili şu önerilerede bulundu:

 

“Dişlerin kireçlenmesini önlemek için günde en az 2 kez florür içeren macunla fırçalanması gerekiyor. Fırçaladıktan sonra ağzı suyla çalkalamak florürü gideriyor. Yanlış! Çünkü florür, dişlere ek koruma sağlıyor. Dişlerden sonra ağzınızı da fırçalamak isterseniz, 20 dakika bekleyin ve bir avuç su kullanın.

 

Dişlerinizi fırçalarken aslında fırçadaki ve dişlerinizdeki macunu fırçalıyorsunuz. Bu hata dişleri sağlıklı insanlarda olumsuz etkiye yol açmayabilir. Ancak çok şeker tüketen ve dişleri kireçlenmeye müsait biriyseniz, bu şekilde fırçalamayla florürün sağlayacağı korumayı yok etmiş oluyorsunuz. Bu durumda yapılması gereken, ağzınızdaki florür artığını suyla çalkalamanız olmalı.

 

Hatta o artık florürü yutabilirsiniz de. Çünkü sağlığınıza hiçbir olumsuz etkisi olmaz.”