Diş Çıkaran Bebekler İçin Soğan Kürü!

Sosyal medyada yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla adından sık sık söz ettiren ünlü doktor Ali Fuat Serpen bu kez Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda diş çıkaran bebekler için soğan kürünün tarifini verdi.

 

Instagram sayfasından konu ile yaptığı paylaşımda “Bugünkü diş dönemi ile ilgili paylaşımım sonrası en çok sorulan “ hocam jel kullanalım mı?”. Diş yapısını bozup diş çürüğü yapabildiğinden jel kesinlikle önermiyorum. O yüzden sizler için diş çıkarma döneminde ağrısını giderecek ve diş çıkmasını kolaylaştıracak doğal bir kür tarifi vermek isterim.” ifadelerini kullanan ünlü doktor soğan kürünün tarifini verdi.

 

İşte diş çıkaran bebekler için uygulayabileceğiniz soğan kürü..

 

 

1 adet kuru soğanı cam rende ile rendeleyin. Ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında soğutup içine birkaç damla karanfil yağına damlatıp, parmak diş fırçasını karışıma batırıp diş etlerine masaj yaparak uygulayın. Bu karışımı günde 3-4 kez uygulayın.

 

 

Neden Soğan Kürü?

 

Soğan; içerisinde barındırdığı kükürt ve doğal antibiyotik özelliği sayesinde enflamasyonu engelleyerek ağrıyı azaltıp huzursuzluğu giderir, bu sayede diş çıkarmayı kolaylaştırır. Karanfil yağı da ağrıyı giderir.

 

Not: 6 aydan küçük bebekler için uygun değildir.