Bebeğiniz Hala Emeklemiyor Mu?

Sosyal medyada yaptığı bebek sağlığı paylaşımlarıyla adından söz ettiren ünlü doktor Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından bebeklerin emeklemesi ile ilgili ebeveynleri uyardı.

 

Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda konu ile ilgili olarak “Aileler için bebeğinin emeklemesi, yürümeye başlaması çok mutluluk verici bir olaydır. Fakat 8 ayı geçmiş fakat emeklemiyorsa doğal olarak anne ve babayı bir korku salar. Unutmayın ki emeklemek nörolojik gelişim için ve yürümek için bir belirteç değildir.

 

Bir bebeğin emeklemeden de yürüyebileceğini lütfen unutmayın. Bebeğiniz desteksiz oturmaya başladığında yere bırakın ve kendi kendine ilerlemeye çalışsın. Bu şekilde kaslarını kuvvetlendirmeye çalışsın. Fakat 8 ayı geçmiş desteksiz oturamıyorsa mutlaka doktorunuza başvurunuz.

 

Emeklemeyip yuvarlanarak, poposunun üzerinde veya geri geri gidercek ama gidecektir. Bu süreçte destek olmayın ki kendi kontrolünde gitmeyi öğrensin, aksi durumda destek verirseniz kendine güvenip desteksiz hareket etmesi ve yürümesi korktuğundan dolayı gecikecektir. Son olarak lütfen yürüteci de hayatınıza hiç sokmayın. Yürütecin omurga yapısını bozabileceğini, yürümesini geciktireceğini, kazalara neden olabileceğini unutmayın.” ifadelerini kullanan ünlü doktor bu içeriği ile yoğun ilgi gördü.