Dikkat Çeken Dolar Analizi! Tacirler Yatırım Dolar İçin Ne Dedi?

Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve FED'in faiz kararları sonrası yükselişe geçen dolar ile ilgili Tacirler Yatırım yayınladığı dolar analizinde yaptığı açıklama ile dikkat çekti. 

 

Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve FED'in faiz kararları sonrası yükselişe geçen dolar ile ilgili Tacirler Yatırım yayınladığı dolar analizinde yaptığı açıklama ile dikkat çekti. Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve FED'in faiz kararları sonrası yükselişe geçen dolar ile ilgili Tacirler Yatırım yayınladığı dolar analizinde yaptığı açıklama ile dikkat çekti. 

 

Tacirler Yatırım tarafından dolar/TL kuru için yapılan analizde, “Teknik görünümü incelediğimizde USD/TRY paritesinin günlük grafiğinde bir yükseliş kanalı oluşturmuş olduğunu görüyoruz. Kanalın alt ve üst sınırlarını göz önünde bulundurduğumuzda kurda kısa vadeye ilişkin 17,20 – 18,00 bandının ön plana çıktığını gözlemliyoruz. Teknik göstergeler kurun 17,20 seviyesi altına inmediği müddetçe olası geri çekilmelerin sınırlı kalabileceğini işaret ediyor. Diğer yandan 18,00 seviyesinin aşılması ve günlük grafikteki kanalın yukarı yönlü kırılması durumunda ise yükseliş eğiliminin hız kazanması beklenebilir” ifadeleri kullanıldı. 



Etiketler: