Daniel Craig'in Çağrısı İle İngiltere'den Türkiye'ye Dev Deprem Yardımı!

James Bond filmleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan dünyaca ünlü aktör Daniel Craig'in çağrısı ile başlayan yardım kampanyasında İngiltere'den Türkiye'ye 101 milyon strelin yardım toplandı. 

 

James Bond filmleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan dünyaca ünlü aktör Daniel Craig'in çağrısı ile başlayan yardım kampanyasında İngiltere'den Türkiye'ye 101 milyon strelin yardım toplandı. James Bond filmleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan dünyaca ünlü aktör Daniel Craig'in çağrısı ile başlayan yardım kampanyasında İngiltere'den Türkiye'ye 101 milyon strelin yardım toplandı. 

 

Bir çağrı ile 101 milyon sterlin toplandı!

 

Habertürk'te yer alan habere göre; 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 43 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yıkıcı depremlerin ardından İngiltere'de 14 yardım kuruluşunu bir araya getiren Disasters Emergency Committee (DEC), depremzedeler için yaklaşık 101 milyon sterlin topladı. İngiliz oyuncu Daniel Craig de geçtiğimiz günlerde kuruma bağış yapılması için destek vermişti. Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler, an itibarıyla 43 binden fazla vatandaşımızın yaşamını yitirmesine neden oldu. Depremlerin ardından Türkiye'ye dünyadan yardım yağmaya devam ediyor. 14 yardım kuruluşunu bir araya getiren Disasters Emergency Committee (DEC), depremzedeler için yaklaşık 101 milyon sterlin topladı. (Yaklaşık 2 milyar 250 milyon TL) Disasters Emergency Committee'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "DEC üyesi hayır kurumları Türkiye ve Suriye'de çalışmalarını sürdürerek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor" ifadelerine yer verildi. Öte yandan sinema tarihinin ünlü karakteri 'James Bond'u canlandıran İngiliz oyuncu Daniel Craig, geçtiğimiz günlerde depremzedeler için Disasters Emergency Committee'e bağış yapılması için çağrıda bulunmuştu. Daniel Craig, Türkiye ve Suriye'de milyonlarca insanın afetten etkilendiğini ve evlerinin artık güvenli olmadığını söyleyerek, bağış yapmanın önemini vurgulamıştı.