Cildimize Yapmamız Gereken 5 Temel Bakım Nedir?

Her gün düzenli olarak cildimize bakım yapmamız gerekiyor. Cildimize her gün uygulamamız gereken 5 adım var, peki bu 5 adım nedir? Cildinize bakıyor musunuz? Cilt bakımında nelere dikkat ediyorsunuz? Peki temel cilt bakımı nedir, ideal bir cilt bakımı nasıl yapılır ve en iyi cilt bakımı ürünleri nasıl seçilir? Cevabı haberimizde...

 

Temel bir cilt bakımı beş adımdan oluşuyor: Temizlik, tonik ve nemlendirme. Her gün uygulanması gereken bu beş adım, cildimizin doğal dengesini bulmasına ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor. Uzmanlar; cilt bakım rutininizden beklediğiniz verimi almak için en az 6 hafta, düzenli bir şekilde adımları takip etmemiz gerekiyor.

 

 

1.Adım: Temizleyiciler 

 

Cildinizi yıkamak, yani temizlemek, cilt bakımının en temel adımlarından biri. Sabah ve akşam olarak günde iki kez uygulayabileceğiniz bu adım, gözeneklerinizi temizleyerek akne ve sivilce oluşumunun önüne geçiyor. Özellikle hava kirliliğinin yoğun olduğu bölgelerde yaşıyorsanız sağlıklı bir cilt için bu adımı mutlaka uygulamalısınız. Temel cilt bakım rutininize ek olarak haftada birkaç kez uygulayabileceğiniz peelingler sayesinde cildinizi ölü derilerden arındırabilir, çok daha sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz.

 

ciltbakımı

2. Adım: Tonikler

 

İlk adımın ardından arta kalan yağı ve kiri cildinizden tamamen arındırmak için tercih edebileceğiniz toniklerin birçok farklı çeşidi bulunuyor. Tonikler, avuç içleriyle ya da bir pamuk yardımıyla cilde uygulanabiliyor. Cildinizi dengeleyen bu ürünler, temel bir cilt bakımının ikinci adımını oluşturuyor. Birçok tonik, hem gece hem de gündüz kullanılabilecek bir formüle sahip olsa da kimi tonikler peeling etkisi gösteren bir yapıya sahip olabilir. Bu tonikler cildinizin soyulmasını ve yenilenmesini sağlar. Akşam rutininizde kullanmaya özen göstermelisiniz. Kullanım sıklığınızı iki günde bire düşürerek cildinizin yorulmasını engelleyebilirsiniz. 

toner

3. Adım: Serumlar

Serumlar için yoğun formüllü cilt bakımı ürünleri diyebiliriz. Birçok aktif madde içeren bu ürünler; kırışıklık, leke ya da koyu halka gibi farklı cilt problemlerini hedef alır. Spesifik bir cilt probleminiz olmasa bile cildinizi canlandıracak ve koruyacak genel bir serum tercih edebilirsiniz.  Hyaluronic asit içeren serumlar cildinizin en üst katmanını güçlendirerek nem kaybını en aza indirir. Kuru bir cilt tipine sahip olanlar için oldukça idealdir. C Vitamini içeren serumlar düzenli kullanımda ciltteki lekeleri azaltır ve daha parlak bir cilde sahip olmanızı sağlar. Mat bir cilde sahipseniz C vitamini serumları kullanabilirsiniz. Retinol, Vitamin B3 ya da peptit içeren serumlar cildin kolajen ve elastin üretimini arttırır. Bu sayede yaşlanma belirtileriyle savaşır ve daha sıkı bir cilde sahip olmanızı sağlar Niasinamid içeren serumlar ise kızarıklığı azaltarak cildinizi yatıştırır ve antibakteriyel özelliği sayesinde akne oluşumunu önler.

yuzserumları

4. Adım: Nemlendiriciler

Temel bir cilt bakımı için vazgeçilmez bir diğer adım ise nemlendirmektir. Düzenli nemlendirilmeyen bir cilt, tahmin edebileceğiniz üzere, kurur. Bu durum da erken yaşlanmadan akneye, birçok cilt problemini beraberinde getirir. İster yağlı ister karma bir cilde sahip olun, cildinizi düzenli olarak nemlendirmeniz şarttır. Koyu halkalar, kuruluk ya da şişlik gibi spesifik problemleriniz varsa göz kremleri hayat kurtarıcı olabilir. Göz çevresi, yüzümüzün geri kalanına göre çok daha hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle yüzünüzde kullandığınız cilt bakım ürünlerini göz çevresinde kullanmamalısınız. Göz çevrenizle ilgili şikayetleriniz varsa göz çevresi için özel olarak üretilen ürünlere yönelmelisiniz.

krem

5. Adım: Güneş kremleri

Güneş kremleri, belki de listemizdeki en ama en önemli cilt bakımı ürünleri arasındadır. Cildinizi zararlı güneş ışınlarından korumadığınız takdirde erken yaşlanmadan cilt kanserine, birçok cilt ve sağlık problemine davetiye çıkarmış oluyorsunuz. Günümüzde birçok marka, farklı çeşitlerde güneş kremleri üretiyor. Örneğin renkli güneş kremleri, bir yandan cildinizi zararlı ışınlardan korurken bir yandan da fondöten etkisi gösteriyor.

guneskremı

 

 

 

 

 



Etiketler: