Saçınıza Zarar Veren Şeyler! Dikkat Bunlara!

Saçımıza bakım yaparken dikkatli olmamız gerek. Seçtiğimiz şampuandan  saçımızı nasıl taradığımıza kadar bunun gibi birçok şeye dikkat etmemiz gerekiyor ve kendimize en uygununu kullanmamız gerekiyor. Saçlarımıza zarar vermemek için bunlardan uzak durmamız gerekiyor.  İşte saçlarımıza zarar veren şeyler haberimizde...

 

Saçınızı her gün yıkamak

 

Saçları gereğinden fazla sıklıkta yıkamak, saçlara yarardan çok zarar getirebiliyor. Saç kökleri, saçlı deriden salgılanan doğal yağlarla beslenerek saçları güçlendirir. Saçların sağlıklı ve doğal görünebilmeleri için, vücudun doğal yağlarıyla yeterli düzeyde beslenebilmesi gerekir. Saçları her gün yıkamak, saçların bu yağlarla yeteri kadar beslenmesini engeller. Bunun sonucunda da olması gerekenden daha güçsüz, kırılgan bir saç yapısı edinilmiş olur. Aynı zamanda saçlarınızı ne kadar sık yıkarsanız, yağlanma hızı da o denli artacaktır. Saç diplerinin yeterli ve doğru bir şekilde beslenmeleri için, saçlarınızı 2 veya 3 günde bir yıkayabilirsiniz.

Yanlış Şampuan Seçimi

Her saç tipine uygun olan şampuan çeşidi farklıdır. Kimi şampuanlar kepekli saçlar için uygunken, kimileri de sağlam ve gür saçlara uygun olarak üretilmiştir. Saç yapısına uygun olmayan şampuanlar, saçlarınıza sandığınızdan daha çok zarar verebilir. Eğer şampuanınızın saçlarınızı normalden daha fazla kepeklendirdiğini veya başka bir şekilde kötü etkilediğini fark ederseniz, şampuanınızı mutlaka değiştirin. Hangi şampuanı seçeceğiniz konusunda bir uzmandan yardım alarak hareket edin.

Saç Kremini Çok Fazla Uygulamak

Saç kremleri, saçların uçlarına uygulanmaları gereken ürünlerdir. Saç bakım rutininde yapılan önemli hatalardan biri de saç kremini fazla miktarda uygulamak. Fazla miktarda uygulanan saç kremleri saçı yağlandırmakla kalmaz, aynı zamanda saçlarınızın uzun vadede fazla kimyasala maruz kalmalarından kaynaklı sorunlar oluşturabilir.

Saçları Islakken Taramak

Islak saçlar, kuru hallerine kıyasla çok daha zayıftırlar. Saçlarınız ıslakken sık dişli bir fön fırçasıyla birbirine giren kıvrımları ayırmayı denemek, belki de saçınıza yapacağınız en büyük kötülüklerden biri. Saçlarınızı ıslak bir haldeyken taramak için seyrek dişli geniş fırça veya taraklar daha uygun olacaktır.

 

 

 

 

 

 



Etiketler: