Bir Yıl Boyunca Her Gün On Bin Adım Yürüdüler! İşte Sonuç!

Pascale ve Nicolas tanışmıyorlar. Ancak ikisi de aynı hedefi paylaşıyorlar: Zayıflamak için bir yıl boyunca  her gün 10 bin adım yürümek. Bugün iki genci TikTok ve Instagram’da on binlerce kişi izliyor

 

Fenoreporter - Sağlık Servisi

 

“Selam, ben Nicholas. Yaklaşık bir yıldır günde 10 kilometre yürüyorum”:  33 yaşındaki Matematik öğretmeni olan Fransız delikanlı 200 gündür takipçilerini bu cümleyle selamlıyor. Sonra bu selamını çektiği videoyla sosyal medyadan yayınlıyor.

 

Deneyimini TikTok’ta 33 bin kişiyle paylaşan genç adam anlatıyor: “Yürümek benim hayatımı değiştirdi. Çünkü bir gün çocuklarımla oynayamayacak kadar hantallaştığımı farkettim. 10 saniye sonra nefes nefese kalıyordum. Utanıyordum. Ama bu hafta sonu plajda hiçbir sıkıntı yaşamadan dakikalarca koştum.”

 

bir yil boyunca her gun on bin adim yuruduler iste elde ettikleri sonuc

Pascale ve Nicolas form kazanmak için kendilerine  bir yıl boyunca her gün en az bir saat yürüme hedefi koydular. İki genci şimdi on binlerce kişi izliyor.

 

 

10 bin adım aşağı-yukarı 7,5 kilometre yapıyor.

 

Ondan esinlenen veya onu model alan bir çok kişi artık her gün 7,5 kilometre yürümeye başladı. İşte onlardan biri olan 51 yaşındaki bir kadının anlattıkları, daha doğrusu sosyal medya hesabından yazdıkları: “Bir yandan anneme bakmak, bir yandan da işime koşturmak derken kilolar birikti. Kendime bakmak ve neleri becerip beceremeyeceğimi görmek istedim. Yürümeye  başlayınca ilk zamanlar epey adale ağrısı çektim. Normaldi; çünkü yıllarca sporu ihmal etmiş, hamlaşmıştım. Ama direndim ve başardım.”



Etiketler: