Beyin Ölümü Gerçekleşen Bir Amerikalı Organları Çıkarılırken Uyandı!

Uyanık kabus görmek herhalde böyle bir şey olsa gerek. Anthony Thomas Hoover adında 36 yaşındaki bir Amerikalı, 2021 Ekim’inde aşırı dozda uyuşturucu içmekten öldü. Hastaneye kaldırıldı. Doktorlar beyin ölümünün gerçekleştiği sonucuna vardılar ve organlarını çıkarmak için operasyon başlattılar. Anthony Thomas tam da o sırada uyandı! Tıp tarihine geçen bu olay şimdi yargıda.

 

Anthony Thomas’ın kız kardeşi Donna Rhorer, kardeşinin aşırı uyuşturucudan komaya girmesi sonrası Kentucky eyaletindeki Richmond Baptist Health Hastanesi’ne kaldırıldığını, doktorların “Beyin ölümü gerçekleşti” raporu verdiklerini anlattı. Anthony Thomas organ bağışçıları listesinde yer alıyordu. Hemen organlarının çıkarılması için harekete geçildi.

 

Donna Rhorer, kuşkuları olmasına rağmen organların çıkarılmasına izin verdi. Ancak operasyon başlamadan hemen önce kardeşi gözlerini açtı. Doktorlar, bunun bir refleks olduğunu söylediler, “Normal bir reaksiyon” dediler. Organların ne kadar işe yarayabileceği programlandı, ameliyat odası hazırlandı. Ancak masada birden Anthony Thomas uyanıverdi!

 

Çırpınıyor, ağlıyordu. Doktorlar operasyonun askıya alınmasını kararlaştırdılar. Hastane, Anthony Thomas’ın taburcu edilmesine izin verdi, ancak kızkardeşini “Pek fazla yaşamaz” diye uyardı. Aradan 3 yıl geçti, Anthony Thomas hala hayatta!



Etiketler: