Belçika'da Oynanan Maçta Tribünden Atılan Patlayıcı Futbolcunun Parmaklarını Kopardı!

Belçika’da dördüncü ligte oynayan iki takımın maçında Fabio Schifano adlı 26 yaşındaki futbolcu tribünden atılan bir patlayıcıyla bir parmağını yitirdi, birçok parmağı da yaralandı. Patlayıcıyı atan kendi takımının bir taraftarıydı. Futbolcu havai fişeğin dumanı dağılınca parmaklarımın bir bölümünün yok olduğunu fark ettim” dedi.

 

Olay maçtan hemen sonra meydana geldi. Takımının 4-0’lık zaferini kutlamak isteyen bir taraftar sahaya bir yanıcı ve patlayıcı madde fırlattı. Madde kendi takımının oyuncularından, o gün 26’ıncı yaşını kutlayan Fabio Schifano’ya isabet etti. Futbolcu yaş gününün yanı sıra maçta takımının 4 golünden 2’sini atmış olmanın keyfini yaşıyordu.

 

Fabio Schifano olayı şöyle anlattı: “Takım arkadaşlarımla birilikte zaferimizi kutluyor ve dans ediyorduk. Birden tribünlerden bir şeyin atıldığını gördüm. Önce bir sis bombası olduğunu düşündüm. Sonra çok daha tehlikeli bir madde olduğunu anladım. Çevremde takım arkadaşlarımın yanı sıra çocuklar da vardı. Birne zarar gelmesini istemiyordum. O korkuyla yanıcı maddeyi kaptım ve uzaklaştırmaya çalıştım. İşte tam da o anda patladı. Her tarafta duman vardı. Bir süre sonra duman dağılınca, sağ elimin üstünde kan gördüm. Bazı parmaklarım yok olmuştu. Yani alıp atığım sis bombası değildi.”

 

Aslında sahaya fırlatılan tehlikeli olduğu gerekçesiyle yasaklanan “Cobra 6” marka bir havai fişekti. Futbolcu hemen hastaneye kaldırıldı. İşaret parmağı yok olmuştu. Ayrıca baş parmağının ve küçük parmağının bir bölümü de yoktu. Bir dizi ameliyat geçirdi. Doktorlar daha sonra sağ elini yeniden kullanabilmesi için eğitim uygulanacağını bildirdi.

 

Tehlikeli havai fişeği atan taraftar hemen polise başvurup teslim oldu. İstemeden yaralamaya neden olmaktan hakkında tutanak hazırlandı. Sonra Fabio Schifano o adamı aradı. Üzülmemesini söyledi. Schifano, “Bana gece uyuyamadığını söyledi. Ben de uyuyamamıştım. Ama o suçluluk duygusundan, ben ise acıdan…”