Bacak Bacak Üstüne Atmak İyi Bir Alışkanlık Değil!

İnsanların çoğu oturduklarında otomatik olarak bacak bacak üstüne atıyor ve bunun kendilerine daha rahat bir pozisyon sağladığını düşünüyor, Oysa bacak bacak üstüne atmanın ciddi riskleri var.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Ofiste, otbüste, restoranda, hatta evde bir koltuğa oturduğunuzda bacak bacak üstüne atıyor musunuz? Bu soruya “Hayır” yanıtı verecek insana kolay olay rastlayamazsınız. Çünkü o kadar yaygın, dahası o kadar kendiliğinden yapılan bir hareket ki, farkında bile olunmuyor.

 

Her ne kadar bu hareket zararsız ve koltukta, iskemlede rahat olmayı sağlıyor gibi olsa da, bu alışkanlıktan vazgeçmek en doğrusu. Neden mi? Anlatalım:

 

Vücudun normal dengesine zarar veriyor. Çünkü bacak bacak üstüne atınca karın bölgesi hafifçe de olsa bir tarafa kayıyor. Kayma hafif olsa da, bu, omurganın, damarlar arası disklerin, boyun kaslarının dengelerini bozuyor, ayrıca sırt kaslarının daha fazla çaba harcamasını gerektiriyor.

 

Zaten, genel olarak, uzanmış veya yayılmış bir pozisyon vücudu sıkıntıya sokuyor. O yüzden en azından bacak bacak üstüne atmamakla vücudun bu ek çaba gerektiren sıkıntılarını azaltmanın doğru olduğu düşünülüyor.



Etiketler: