Ayva Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda ayva çekirdeğinin faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda ayva çekirdeğinin faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda ayva çekirdeğinin faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Ayva, Akdeniz bölgesinde yetişen sağlıklı ve lezzetli bir meyvedir. Ayvanın yanı sıra ayva çekirdeği de oldukça şifalıdır. Ayva çekirdeği, A, B, C vitaminleri, potasyum, demir, bakır ve kalsiyum açısından çok zengindir. Bunların dışında içerisinde birçok farklı vitamin ve mineral barındırır. Antioksidan olma niteliği de taşır. Özellikle içerisinde bulunan C vitamini sayesinde daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanızı sağlar. Ayva çekirdeğinin şifalarından faydalanmak için biriktirmenizi tavsiye ederiz.Ayva çekirdeklerini saklamak için ise güneşte kurutabilirsiniz. Ardından kapalı bir kutu içine koyarak dolapta tutabilirsiniz. Ayrıca ayva çekirdeklerini buzdolabının alt bölümünde de muhafaza edebilirsiniz. İsterseniz aktarlarda bulunan kurutulmuş ayva çekirdeği de kullanabilirsiniz.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.